Chelsea: Sve je gotovo

Baš onako kako su igrali od početka sezone, tako su i završili. Čelsijeva sezona je praktično okončana iako ih čeka još devet prvenstvenih utakmica. Koje im ništa neće značiti… U roku od četiri dana su umrle i dve poslednje nade Plavaca o trofeju. Posle PSG-a koji im je srušio san o Ligi Prvaka, danas je i Everton pobjedom u četvrtfinalu FA Kupa od 2:0 zakucao poslednji ekser u sanduk Chelsea-u.

Za simboliku se pobrinuo Romelu Lukaku koji je izblamirao Čelsijevu katastrofalnu odbranu i postigao oba gola. Isti onaj Lukaku koji nije valjao Joseu Mourinhu. Istom onom Murinju koji je i kreirao ovaj košmar od Čelsijeve sezone… Hidink je došao prekasno. Preveliki je požar iza sebe ostavio Portugalac, da bi Holanđanin uspješno obavio vatrogasnu dužnost. Ovom Čelsiju nema spasa. Ozbiljna rekonstrukcija je potrebna aktuelnoj ekipi Plavaca. Mnogi tu više ne zaslužuju budućnost i treba da dobiju zahvalnice.

https://www.youtube.com/watch?v=w50N2q4rhVI

Everton potpuno zasluženo ide u polufinale FA Kupa, a bila je ovo i mala osveta za onaj nedavni nezaslužen prvenstveni remi na Stamford Bridžu u maratonskoj nadoknadi vremena posle Terijevog gola iz offside-a. Karamele su očitale lekciju Plavcima, a RomeluLukaku pokazao kakvog se napadača Čelsi tako lako odrekao. Umjesto da gledaju Lukakuove golove i majstorije poput ovih danas, Čelsijevi navijači gledaju bijesnog Diega Kostu koji u trenucima sve češće nemoći divlja na terenu i neko bi konačno trebalo da mu dadne kaznu zbog koje će se dugo češati.

Posle nezanimljivog prvog poluvremena, u kojem je Kosta zaslužio isključenje ali se provukao, u drugom dijelu igre je konačno nešto počelo da se dešava. Mogao je Čelsi i da povede na početku drugog poluvremena, ali neke više sile nisu dale Diegu Kosti da nađe put do mreže.

I onda je stigla kazna u režiji maestralnog Lukakua. Korpulentni Belgijanac je krenuo u slalom sa lijevog krila, direktno na gol bivšeg kluba. Otresao je Ivanovića i Aspilikuetu u duelu kao malu djecu, ostao na nogama, prošao Mikela, provozao Cahhil-a i zadao prvi udarac Čelsiju.

Ubrzo je stigao i drugi koji je bio presudan. Kroz noge Kurtoi i Karamele su mogle da zapjevaju.

Debakl je upotpunio divlji Kosta koji je ugrizao Gereta Barry-a i napokon dobio crveni karton. Čelsijevim igračima ostaje da rezerviraju ljetovanja i nadaju se da ih neće zakačiti metla Romana Abramoviča i Antonija Kontea. Preostalih devet premijerligaških mečeva mogu da odigraju rekreativno, pošto ne mogu da ispadnu, ali isto tako mogu i da zaborave na igranje u evrokupovima sledeće sezone.

Photo: Everton FC

You must be logged in to post a comment Login