Bakir Izetbegović protiv redatelja Kusturice

Trebinje – Sarajevo – Možda u svijetu ne postoji sličan slučaj da jedan član predsjedništva ili predsjednik neke države javno ne podržava jednog filmskog umjetnika.

Emir Kusturica kontroverzni redatelj sa trenutnom trebinjskom adresom naljutio je Sarajlije nekim izjavama u svezi proteklog rata.
Izetbegović: On je veliki umjetnik i velika izdajica

monica_bellucci_new_2014_trebinje monica_bellucci_new_2013_trebinjeKada je za potrebe svog novog filma (Na mliječnom putu odnosno Ljubav i rat…) zatražio logističku pomoć od BiH ministarstva obrane, odjednom su se usred ljetnih i godišnjih odmora javili članovi BiH predsjedništva Izetbegović i Komšić.

U isto tempirano ili slučajno vrijeme, započinje Sarajevo Film festival, snimanje filma sa divom Belluci koja u Trebinje stiže preko Dubrovnika.

Kusturica: Ne zanimaju me sarajevske čaršijske priče

Vlasti iz RS i Trebinja sa svojom infrastrukturom pak pomažu novi Kusturičin film i na sva zvona ‘public relations-a’ promoviraju trebinjska vina koje pije Monica Bellucci.

Ostaje pak nejasno zašto je Angelina Jolie u prednosti ispred Kusturice kada je u pitanju multietičnost Bosne i Hercegovine.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply