Kusturica, Bellucci, Hutovo Blato

emir_kusturica_hutovoČapljina – Film ‘Ljubav i rat’ redatelja Emira Kusturice nastavlja se snimati na području Hercegovine. Kako piše magazin Enter.ba Kusturica je i prije isticao svjetlost i ambient Hercegovine kao savršen za njegove scenarije, a zahvaljujući prijateljima, Kusturica i ekipa popili su kavu sa gradonačelnikom Čapljine Smiljanom Vidićem.
Danas je sa filmskom ekipom posjetio Hutovo Blato i Kravice, i njegove reakcije dok se vozio čamcem po Hutovu Blatu su bile – oduševljenje prirodom.
Pored teme filma i kadriranja, Kusturica se interesirao o funkcioniranju parka prirode Hutovo Blato, u razgovoru sa ravnateljem Nikolom Zovkom razmjenjivao je iskustva o radu i organizaciji parka prirode.
Dok sam pravio park prirode ‘Mokra gora’, ljude sam učio sakupljati kese od smeća – rekao je Kusturica za Enter.ba.
Iako je Kusturica filmski djelatnik i gitarista, više razgovara o nacionalnim i prirodnim parkovima nego o filmskom setu. U majici Pancho Ville, Kusturica ostavlja dojam neopterećenog rockera, imidž najboljeg gitariste među redateljima i najboljeg redatelja među gitaristima.
Čim je izišao sa mjesta pilota, rekao je da će na hrvatskoj strani snimati svjetle scene, sa vodom i kanjonima.




U filmi glumi svećenika u kojeg se zaljubljuje jedna žena (Monica Bellucci), rekao je da on najbolje može odglumiti tu ulogu sa Monicom. Monica je obiteljska žena, njena ljepota je neprolazna što mi je trebalo za fim.

emir_kusturica_karaotok

enter.ba, 28.05.2013.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply