ŠOK: Nadal je lagao i bio suspendiran

Teniski svijet, kao i svijet sporta uopšte, definitivno se neće smiriti još neko vreme. Nakon šokantne objave da je Ruskinja Marija Šarapova pala na doping testu, nove informacije u vezi korišćenja nedozvoljenih supstanici stižu i iz muške konkurencije.

Navodno, Španjolac Rafael Nadal je također koristio nedozvoljene supstance, ali je to prikriveno. Roselin Bašelo, bivša francuska ministarka zdravlja i sporta je za španjolske medije otkrila da je Nadal 2013. godine kada je pauzirao zbog povrede koljena sedam meseci zapravo bio suspendiran zbog dopinga.

Bašelo je za španjolski AS istakla: “Mi znamo da je tih sedam meseci zbog famozne povrede, Nadal zapravo pauzirao zato što je pao na doping testu. Kada vidite da neki tenisač ne igra po nekoliko meseci, da propušta turnire u nizu, onda je to uglavnom zbog toga što je bio pozivitan na doping testu”.

Da stvar bude još gora, Nadal je prije samo dva dana komentirao činjenicu da je Šarapova pala na doping testu i rekao svoje mišljenje da ruskinja treba da bude kažnjena. Takođe Nadal je objavio i da postoji nacionalni doktor koji vrši provjeru za sve španjolske tenisače, kao i da on sam nikada ne bi uzeo bilo šta bez njegovog znanja.

Photo: Nadal facebook profile

You must be logged in to post a comment Login