Elektroprivreda HZ-HB pomaže sa 800.000 KM i 5% od plaća

UPRAVA I UPOSLENICI ELEKTROPRIVREDE HZHB POMAŽU STANOVNIŠTVO POPLAVLJENIH PODRUČJA U BIH

Od samoga početka plavljenja u svibnju mjesecu tekuće godine Uprava i uposlenici Elektroprivrede HZHB aktivno su uključeni u različite akcije pomoći ugroženome stanovništvu Bosne i Hercegovine.

 

Uprava poduzeća je pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava i potrepština koje su upućene u poplavljene općine.

 

Trenutno je pri kraju nova akcija, također na preporuku Uprave poduzeća, za izdvajanjem 5 % mjesečnoga iznosa neto plaće za jedan ili više mjeseci prema vlastitoj izjavi svakoga od 1834 uposlenika Elektroprivrede HZHB. Sredstva će se uplatiti na poseban račun otvoren za prikupljanje pomoći stanovništvu BiH ugroženom poplavama.

Nadalje, ovo poduzeće će u iste svrhe uplatiti sredstva izdvojena iz ostvarene prošlogodišnje dobiti u visini od 800 000,00 KM, a koja su trebala biti namijenjena za dodjelu donacija putem javnoga poziva.

 

Osim ovoga, uposlenici su i samostalno pokretali akcije prikupljanja pomoći, kao i neovisni Sindikat i Vijeće uposlenika ovoga poduzeća.

 

Također, članovi Uprave Društva posjetit će u srijedu 11. lipnja Posavsku Županiju i obići poplavom uništena područja, te održati tematsku sjednicu vezanu za pomoć stradalom stanovništvu ove Županije.

 

Kao što smo i ranije obavještavali javnost na području djelovanja Elektroprivrede HZHB u općinama Posavske županije, Središnje Bosne i Zeničko Dobojske županije, poplave i klizišta su prouzročila velike štete na distribucijskim objektima i mreži, brojilima i mjernim mjestima, poslovnim objektima i drugim.

 

Neprestanim radom na terenu svi kvarovi su otklonjeni ili sanirani gdje god je to bilo moguće učiniti, te pravovremenim intervencijama spriječene veće štete i zaštićeni ljudski životi od mogućih strujnih udara. Predstojeći poslovi će biti vrlo složeni i zahtjevni budući da će nakon povlačenja vode sa svih područja trebati najprije pregledati sve instalacije kupaca i ispravnost opreme, a potom pristupiti otklanjanju kvarova i zamjeni uništenoga.

 

Iz Elektroprivrede HZ-HB apeliraju da stanovništvo poplavljenih područja zbog njihove zaštite i sigurnosti, nikako ne pokušavaju sami otklanjati kvarove ili obavljati bilo kakve druge aktivnosti kada je u pitanju opskrba električnom energijom.

You must be logged in to post a comment Login