ELEKTROPRIVREDA HZ HB OSIGURAT ĆE DODATNA FINANCIJSKA SREDSTVA ZA SANACIJE NA POPLAVOM UGROŽENIM PODRUČJIMA

Na području odgovornosti Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar Distribucijskog područja Sjever (Posavska županija) i dijela Distribucijskoga područja Centar (Zeničko-dobojska županija), uslijed vremenskih nepogoda proteklih dana oštećen je ili uništen veliki broj elektroenergetskih objekata, niskonaponske i dalekovodne mreže, priključnih ormara, brojila i prateće opreme.
Na područjima gdje je to moguće odnosno gdje se voda povukla već su otklonjeni ili privremeno sanirani brojni kvarovi na elektroenergetskim objektima, pa se opskrba električnom energijom postupno normalizira.

Osim toga za područje Posavine ovo je poduzeće interventno osiguralo 15 čamaca, crpke za vodu, agregate, čizme, svjetiljke, motorole za vezu i drugi materijal nužan za pomoć u takvim situacijama.

S obzirom na to da je pogonska spremnost i pouzdanost spomenutih dalekovoda i niskonaponskih zračnih mreža ozbiljno narušena, a time i sigurnost isporuke električne energije krajnjim potrošačima, napominjemo kako je ovo privremeno saniranje šteta, sve do potpune normalizacije prilika na područjima pogođenim poplavama, kada će se izvršiti temeljita sanacija svih oštećenja i kvarova.

Zbog toga će Uprava Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar u sljedećim danima osigurati i dodatna financijska sredstva za izvanredne situacije, kako bi se čim prije nabavila potrebna nedostajuća oprema i materijal za izvođenje svih radova u cijelosti, te dovođenje distribucijske mreže u normalno stanje.
Uposlenici Elektroprivrede HZ HB neprestano su na terenu, a uskoro će im se priključiti i radne kolege iz Hercegovine.

You must be logged in to post a comment Login