Posjet Uprave EP HZHB Hrvatskoj elektroprivredi

U sjedištu HEP-a u Zagrebu danas je održan radni sastanak Uprava JP EP HZ HB d.d. Mostar i HEP-a.
Iz JP EP HZ HB d.d. Mostar sastanku su nazočili: generalni direktor, Nikola Krešić; izvršna direktorica za Ekonomske poslove, Ivana Bunoza ; izvršni direktor za Pravne poslove, Mate Pavković i izvršni direktor za Proizvodnju električne energije, Robert Križan. Goste iz Hercegovine dočekali su predsjednik Uprave Tomislav Šerić i član Uprave za financije, Ivan Matasić.
Sastanak je nastavak suradnje dviju elektroprivreda u cilju realizacije projekata i aktivnosti od zajedničkog interesa.


Na sastanku je između ostalog dogovoreno potpisivanje Protokola o suradnji između te dvije kompanije, te formiranje zajedničkih timova koji će raditi na ralizaciji zajedničkih projekata.
Također je dogovorena suradnja oko korištenja postojećih kapaciteta na obostranu korist i osmišljavanje zajedničkih strateških projekata s naglaskom na obnovljive izvore energije, te mogućnost zajedničkih ulaganja u obostrano korisne projekte.
Na sastanku se razgovaralo i o procesu otvaranja tržišta električne energije u BiH, koje je planirano od 1. sječnja 2015., te su predstavnici HEP-a ponudili suradnju u procesu prilagodbe i restrukturiranja JP EP HZ HB d.d. Mostar, budući da su oni taj proces prošli.
Generalni direktor, Nikola Krešić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom i zahvalio Upravi HEP-a.
Predstavnici obje kompanije dogovorili su intezivirati suradnju i kontinuirano organizirati ovakve sastanke u cilju što brže provedbe zaključaka sastanka.

You must be logged in to post a comment Login