Ekskluzivno: Interview Dado Marinković (Parni valjak)

Donosimo vam intervju sa Dadom Marinkovićem koji  je svirao sa svim vodećim imenima kod nas kao što su: Gibonni, Dino Merlin, Tifa i mnogi drugi.

dado 1

 

Od 2009. godine član je legendarnog Parnog Valjka. Snimao je pjesme u studiju za poznata imena kao što su Toše Proeski, Zdravko Čolić i mnogi drugi. Dado Marinković jedan je od najpopularnijih bubnjara na Balkanu i šire. Ukoliko pogledamo njegovo ponašanje tokom koncerta možemo sa sigurnosti reći da uživa svirajući bubnjeve i da živi za to.

dado2

 

Dado od kada traje Vaša ljubav prema bubnjevima?

Bubnjevima se bavim od malih nogu. Točnije negdje od 5,6 godine. Prvi put kad sam osjetio ljepotu muzike, znao sam da ću se time bavit cijeli život.

1994. počeo si surađivati sa Tifom. Je li je to za Vas prvi ozbiljniji projekt u karijeri s obzirom da ste kasnije nastupali i sa mnogim drugim glazbenicima poput Dine Merlina, Gibonija i drugih.

Sa Tifom sam počeo svirati 1994. godine. Kasnije sa Dinom Merlinom, s kojim sam svirao do 2004. Nakon toga jedno vrijeme sam svirao za “Studio – 10” glazbenu emisiju na HRT-u. Ubrzo nakon toga, počeo sam svirati sa Gibonijem. A od 2009. sviram s Parnim Valjkom.

Koji žanr muzike Vam se najviše sviđa – da baš uživate?

Teško mi je reći koji žanr najviše volim. Slušam razne stilove. Kod mene je to u fazama. Svaka muzika je dobra ako se dobro izvede, odnosno odsvira. Ne volim baš muziku sa ritam mašinama. Ali i to može biti zanimljivo ako je kompozicija dobra. Može biti bez bubnja. Imam puno jazz albuma bez bubnja koje volim slušati.

Imate nekoga za koga možete reći da je Vaš glazbeni idol?

Naravno. Ima puno ljudi koji me inspiriraju. Ne bih nabrajao, dugo bi potrajalo.

U SOLU UŽIVAM JA ALI I PUBLIKA

Ponekad izvodite solo dionice na koncertima. Obožavatelji i fanovi doista uzivaju slušajući i gledajući vas? Je li to nešto što Vas dodatno inspirira?

Ne znam, solo je za mene nekako ispušni ventil. Tu mogu odsvirat nešto što ne mogu u pjesmi. Tu se ipak moramo pridržavat aranžmana. Nešto što vježbam u garaži. Uvijek se trudim da se ne zabavljam samo ja u solu, nego i publika.

 

CHEWBAKKA 4

Većina Glazbenika ima neki svoj najdraži trenutak u svojoj karijeri. Koji ćete trenutak Vi zauvijek pamtiti?

Na Gibonijevom albumu Unca Fibre snimao sam dvije stvari sa Tony Levinom i Tommy Emannuellom. Pola albuma sam snimao ja, pola Manu Katche. Izdvojio bih i ovo što radim sad sa Valjkom i sa svojim elektric jazz bendom Chewbakka 4. Snimili smo album. Nadam se da će izaći uskoro. Jako magična svirka. Uvijek nam je gušt.

Za kraj što bi poručili svim ljubiteljima bubnjeva?

Radite ono što volite i uživajte u tome.

Photo: Dado Marinković

You must be logged in to post a comment Login