Zagreb: Dodiku odbijena posebna pratnja

Hrvatska prometna policija, tj presretači na autocesti, zaustvili su Dodikovu kolonu vozila koja se kretala iznad dopuštene brzine, te naplatila kazne Dodikovim vozačima.

U HRVATSKU KAO CIVILI I BEZ ORUŽJA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u subotu kako ne želi zaštitu hrvatske policije te je zanijekao kako je uopće tražio posebni tretman pri njegovu iznenadnom boravku u Karlovcu ovog tjedna dodajući kako mu je želja da ubuduće uopće ne mora putovati kroz Hrvatsku nego samo kroz Srbiju.
 

DODIK TRAŽIO POSEBAN TRETMAN U REPUBLICI HRVATSKOJ

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci zanijekao tvrdnje koje je prenio Jutarnji list kako je njegova pratnja razoružana pri ulasku u Hrvatsko odnosno kako mu je uskraćen tretman štićene osobe jer nije državni dužnosnik.

 

DODIKOV ZAHTJEV ODBIJEN
“Ne treba me štititi policija Hrvatske…. Ne osjećam se sigurno da me oni štite i vjerujem da će veoma brzo biti izgrađen put od Banje Luke do Bijeljine i do granice sa Srbijom i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku”, kazao je Dodik očevidno uvrijeđen tretmanom kakvoga je imao u Hrvatskoj.

SRPSKI MEDIJI: HLADAN TUŠ ZA DODIKA

Novinarima je potvrdio kako je nedavno morao platiti kaznu zbog prebrze vožnje u Hrvatskoj.

Presretač hrvatske prometne policije zaustavio je Dodika i njegovu pratnju na autocesti pri povratku iz Beograda u Banju Luku jer su vozili brzinom od 200 kilometara na sat.

‘DUVALI?’

“Kod Vinkovaca je moju kolonu zaustavila hrvatska prometna policija zbog prekoračenja brzine. Uredno smo platili kaznu i to je to”, pojasnio je Dodik taj događaj.

Jutarnji je pak citirao neimenovani izvor iz hrvatskog MUP-a koji je prenio kako je veleposlanstvo BiH u Zagrebu 12. veljače izvijestilo da Dodik planira 14. veljače putovati u Hrvatsku odnosno u Gornjokarlovačku eparhiju kako bi se sastao s episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom s kojim će proslaviti krsnu slavu Sv. Trifuna.

Za Dodika je navodno tražena policijska pratnja dok boravi u Hrvatskoj no ona mu je uskraćena jer on nije državni dužnosnik i ne spada u kategoriju osoba koje imaju pravo na posebni tretman.

 

 

You must be logged in to post a comment Login