BiH: MUP RS-a formira brigadu

RS formira brigadu od 3000 policajaca

Banja Luka – 2500 komada automatskih pušaka, naručio je Mup Republike Srpske za svoje policajce.

AUTOMAT MO5 E1 – 1500 KOMADA

“Plan ministarstva je da svaki policijski službenik, osim redovne opreme, duži i kratko i dugo naoružanje, što je sukladno zakonu. S tim u vezi, količina nabavljenog naoružanja, točnije broj dugih cijevi, neće prelaziti broj policijskih službenika zaposlenih u ovom ministarstvu”, objavio je MUP RS-a ne navodeći koga točno naoružavaju pošiljkom koja iz Kragujevca stiže u Banju Luku početkom ožujka.
MUP RS uspostavlja cijelu policijsku brigadu, obuku će držati ruski instruktori Ravnatelj Uprave policije Federacije BiH Dragan Lukač je, komentirajući ova zbivanja, podsjetio kako su u RS donijeli novi zakon o borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma. Pod okriljem tog zakona, kazao je Lukač za televiziju N1, u RS-u uspostavljaju posebnu postrojbu koja broji između 2500 i 3000 pripadnika, što je zapravo cijela jedna brigada, uz to teško naoružana.
 

AUTOMAT M92 – 1000 KOMADA

Radi usporedbe, ukupan sastav oružanih snaga BiH projiciran je na razini od pet tisuća djelatnih pripadnika, uz deset tisuća vojnika i časnika iz tzv. aktivne pričuve. Lukač je potvrdio kako u Federaciji niti imaju niti planiraju imati postrojbu poput one kakva se formira u RS-u, jer za to nema ni potrebe ni novca, te dodaje kako su u federalnom MUP-u puške zadnji put nabavljali 2011., no i tada su kupili tek pedeset komada. Pri MUP-u Federacije BiH postoji posebna policijska postrojba koja broji oko stotinu pripadnika, a slične postrojbe ima i deset županijskih MUP-ova, no sve one broje tek nekoliko desetaka pripadnika pa je to brojčano još uvijek znatno manje od posebne policijske brigade kakvu formiraju u RS-u.
MO5 e1 rifle automatic

MO5 e1 automat

Mup rs banja lzka naoružanje
#muprs #dodikpolicija

You must be logged in to post a comment Login