Ustavni sud FBiH: Nikšić i Krajina vs. Budimir

niksic_krajina_2014_sudUz podneseni zahtjev za rješavanje spora, kako se ističe, dostavljen je i zahtjev za donošenje privremene mjere
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar finansija Ante Krajina podnijeli su Ustavnom sudu Federacije BiH 8. januara zahtjev za rješavanje spora sa predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom zbog donošenja Odluke o razrješenju federalnog ministra finansija Ante Krajine od 3. januara ove godine, rečeno je Feni u Ustavnom sudu FBiH.

 

Uz podneseni zahtjev za rješavanje spora, kako se ističe, dostavljen je i zahtjev za donošenje privremene mjere.

Iz Ustavnog suda FBiH navode da je odredbom članka 16. Zakona o postupku pred Ustavnim sudom Federacije BiH propisano da se zahtjev dostavlja drugoj stranci u postupku i određuje rok za dostavljanje odgovora na navode iz zahtjeva. Uz dostavljeni zahtjev dostavljaju se i drugi dokazi koji su priloženi uz zahtjev.

U konkretnom slučaju, zahtjev sa ostalim dokazima bit će dostavljen predsjedniku Federacije BiH radi davanja odgovora.

“S obzirom na to da je Ustavni sud Federacije zaprimio zahtjev 8. januara 2014. godine ne može se procijeniti u kom roku Sud može da donese odluku” – navela je predsjednica Ustavnog suda Federacije BiH Kata Senjak.

izvor sdp.ba

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply