Neum underwater film festival

Hercegovina, točnije Neum, postaje bogatiiji za još jedan (originalan) festival. Radi se o unikatnoj ideji, međunarodnog prefiksa, festival podvodnog filma. Kako.smo saznali, na festival je u prvih 10 dana prijavljeno oko 200 filmova iz cijelog svijeta, najviše iz Irana, Španjolske i Italije. A natječaj je otvoren do 15. kolovoza kada će se objaviti službema selekcija za 1. Underwater film festival Neum.

IDU UŽIVO

Selektor pristiglih filmova imat će pune oči i uši radova. U pravilima festivala stoji da film mora biti barem 50% vremena snimljen pod vodom, tj u moru, oceanu, rijeci, jezeru, bazenu i sl.

NAGRADA I ZA NAJBOLJI EKO FILM

Posebno će se nagraditi originalna glazba u filmu (ne royalty free music ili već objavljena na nekom albumu). Nagrade idu i za najbolji eko film, najbolji BH podvodni film, najbolji kameru (fotografiju).

POZNATI U ŽIRIJU

Organizator ‘Standard’ dovodi poznata imena u žiri, to će biti tim sastavljen od glazbenika, sportaša, ronitelja, redatelja i drugih profesionalaca.

Uzimajući u obzir stalne promjene (zabrane) oko okupljanja zbog Covida, organizator Standard radi na tome da festival bude uživo, s ljudima, s publikom – da publika glasuje za svoj najbolji film. Publika će moći uživati u glazbenom dijelu festivala.

Festivalu i organizatoru želimo uspjeha , puno filmova i još više publike.

Više o festivalu na wwww.uff ba

You must be logged in to post a comment Login