Udruge i umjetnost

Kako financirati film ili glazbeni festival u situciji kada sponzori otkazuju, a mladi umjetnici i neovisne produkcjie sami ne mogu iznijeti stvaranje tj financiranje jednog kuturnog događaja.

UDRUGA STANDARD ŠIROKI BRIJEG JEDNA OD RIJETKIH UDRUGA KOJA REALIZIRA VIŠE PROJEKATA

Logo – Underwater film festival Neum
Logo festivala SOLO GUITARIST FESTIVAL ŠIROKI BRIJEG

Brojni fondovi, ministarstva ipak na svoj način mogu uvelike opomoći kulturnim stvarateljima, treba imati kvalitetnu ideju, napisati projekt u detalje, sve popratiti sa traženom dokumentacijom te prijaviti projekt.

Svjetla točka suradnje jedne takve udruge i kulturnih događaja je širokobriješka udruga Standard. Udruga sa svojim člnanovima pomaže produkciju i organizaciju kulturnih festivala, snimanje dokumentarca, stvaranje marketinške kampanje i dr. i to sve na volonterskoj bazi.

Udruga Standard i Underwater film festival Neum

Tako je Standard pomogao stvaranje odličnog dokumentarca “Austro-ugarske vojne utvrde u Mostaru”. Taj film su producirali Željko Miličević i Ivo Mikulić, a Standard je pomogao kroz produkciju zvuka i mastering.

Poznati Sarajevo film festival uvrstio je film Austro-ugarske vojne utvrde u Mostaru u večer projekcija domaćih autora.

Logo Udruga Standard Široki Brijeg

Na Hutovu blatu snimljen je edukativno-dokumetarni film “Moj konj” koji prikazuje osnovne informacije o tome kako uzgajati konja, sedlanje, o ishrani, koliko to mjesečno košta i dr. Filmovi su emitiran na nekoliko BH tv postaja.

Udruga Standard uz pomoć agencije Enter organizirala je dosad nekoliko radionica za zvuk. Najviše pažnje se odnosilo na zvuk u filmi, standardi EBU 128 smjernica o glasnoći, te teme: editiranje glasnoće dialoga u filmu, snimanje vokala, mix i mastering (in box).

Udruga Standard i SOLO GUITARIST FESTIVAL ŠIROKI BRIJEG

Udruga Standard pomogla je u audio produkciji banda Ljute Bebe kojoe su izdale 2 albuma za zagrebački Aquarius records.

izvor fotografija: službeni Youtube kanal

Ljute Bebe – Večernji list

You must be logged in to post a comment Login