Zvuk (lažnih) navijača

Jeste li primjetili zvuk navijača, navijanje, zvižduk, slavlje na utakmkcama Loge prvaka a stadioni su prazni?

UEFA je od Sky Germany naručila da izproducira autentičan ton ambienta punog stadiona, tj. zvuk stadiona za televizijsko izvještavanje o završnim turnirima Lige prvaka i Europske lige.

IGRAČI NA TERENU NE ČUJU ZVUKOVE

Sky je svojim gledateljima prethodno pružio drugu slobodno odabranu opciju zvuka ‘lažna publika’ kad je Bundesliga ponovno pokrenuta bez navijača na stadionima nakon lock downa koronavirusa.

Budući da se preostale utakmice u tekućoj sezoni oba UEFA-ina klupska natjecanja također igraju iza zatvorenih vrata, UEFA je sada angažirala njemačkog emitera kao pružatelja usluga kako bi istu ponudu učinila dostupnom kao dio svjetske ponude.

Alessandro Reitano, potpredsjednik sportske produkcije u Sky Germany, rekao je: „Veoma smo počašćeni što je UEFA odabrala Sky kao dobavljača usluga koji će u kolovozu isporučiti naše rješenje za oba UEFA-ina klupska natjecanja. Potvrda je to inovativne snage Skya i sretni smo što će ljubitelji nogometa širom svijeta moći uživati ​​u poboljšanom iskustvu gledanja koje su pretplatnici Skya u Njemačkoj već cijenili kad je Bundesliga nedavno završila sezonu 2019.-20. “

Sky će proizvesti realan “zvuk stadiona” koji se sastoji od različitih audio slojeva. Oni će se generirati korištenjem audio snimaka prethodnih utakmica između istih klubova.

Proizvodnja će se dijelom odvijati na mjestu stadiona, a dijelom u proizvodnim pogonima Sky Germany u Unterföhringu.

Radeći u uskoj suradnji s UEFA-om i odgovarajućim voditeljima emitera, Sky Germany pružit će pojačani zvuk – uključujući koncepciju uzoraka zvuka, miksanje i uređivanje uživo – kao uslugu od kraja do kraja svim UEFA-inim emitiranim partnerima.

You must be logged in to post a comment Login