Od subote amerikanci znaju čije i koliko staro meso jedu
Nove oznake prate stoku od rođenja do klanja, takodjer na mesnim proizvodima mora pisati odakle je stoka. SAD inače uvozi 7,7% ukupne potrošnje govedine, svinjetine 3,3% , a janjetine čak 46%.
Mesna industrija je globalno poslovanje , ali mnogi potrošači ne shvaćaju koliko je njihova pljeskavica godina putovala do tanjira .
Od subote novi federalni zakon u SAD-u nalaže mesnoj industriji da na naljepnice napišu odakle je stoka, gdje je gojenja i gdje je zaklana, sve popraćeno sa točnim datumima.
Presudno za donošenje ovog zakona je prevencija od zaraznih bolesti
Glavni američki mesni prerađivači poput ‘Cargill Inc.’ i ‘Tyson Foods’ protive se novom ‘mesnom’ zakonu kao rastrošnom i skupom. Oni tvrde da SAD već imaju jasna pravila u svezi sigurnost hrane.
Američko mnistarstvo poljoprivrede (USDA) procjenjuje da će nove mjere označavanja na ambalaži koštati mesnu industriju izmedju 53,1 do 192,1 milijuna dolara.
S druge strane, američki inst
You must be logged in to post a comment Login