Nudi se posao za 2.000 radnika, pogledajte za šta…

Turistička nova sezona uskoro počinje, da bi dobili bolji posao i bolju poziciju požurite dok se radna mjesta ne razgrabe.

Veliki trgovački lanac  iz Hrvatske ove godine traži 700 sezonskih radnika za svoje prodavaonice duž cijele obale u 60 gradova, a istu praksu imaju i ostali trgovački lanci koji posluju na obali. Osim trgovačkih lanaca, još veću potrebu za sezonskim zaposlenicima imaju hotelske kompanije.

Pogledaju li se oglasi za sezonsko zapošljavanje na specijaliziranim portalima, vidi se potraga ponajprije za barmenima, koktel i pizza-majstorima, slastičarima, animatorima, recepcionarima… Sunčani Hvar traži šefa kuhinje, konobare, barmene, kuhara, pizza-majstore, slastičara… Karisma traži voditelja restorana, hostese, kuhara… Dominiraju poslovi u Dalmaciji i Istri, a na obalu se, kao i svake godine, odnosi čak 88 posto oglasa. Neke hotelske tvrtke organiziraju i tečajeve kako bi nezaposlene informirale o mogućnostima i uvjetima rada. Tako je Plava Laguna nedavno održala predavanje u Zagorskoj županiji.
Valamar Riviera nedavno se predstavila u Dubrovniku, gdje svake godine zapošljava oko 500 sezonskih radnika, ali na svim destinacijama preko 2000. Jako Andabak iz koncerna Sunce kazao nam je da će zaposliti oko 500 sezonaca, ali i da im nije velik problem naći radnike jer imaju internu bazu ljudskih potencijala.

dobro_placeni_poslovi_u_bih_hrvatska waitress-with-two-salads

photo wisegeek, thechive

You must be logged in to post a comment Login