Danas: BiH u Brisel, Crna Gora u Nato, Banja Luka u Moskvu

aleksandra_pandurevicBiH povijest danas ja dobila vjerujemo pozitivan datum, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović uručio je dužnosnisima Europske komisije aplikaciju odnosno zahtjev za pristup BiH društvu europskih država.

Vodeći i vladajući političari iz Banja Luke, točije iz stranke SNSD izražavaju nezadovosljtvo ovim aktom, pravdajući se da nisu upoznati sa ‘mehanizmom koordinacije’, tj. u prijevodu, dio  vladajućih stranaka iz Republike Srpske zapravo nije za EU – bar ne u ovom času.

Dodik nije za EU jer Moska nije za EU – mišljenja su mnogi.

Moskva je u medijskoj efanzivi prema zemljama bivše Jugoslavije. Rusi velikodušno financiraju medije u Beogradu, sponzoraju učenje ruskog jezika, i apliciraju ćirilicu sve do Zagreba. U BiH saveznik Moskvi je Banjalučki SNSD, a “specijalne veze” Beograda i Banja Luke inteziviraju se iz dana u dan.

Aleksandra Pandurević, visokorangirana političarka iz SDS-a suzdržana je u svezi aplikacije za EU, ocijenila je to pozitivnim korakom ali istaknula sumnju da BiH nema stručnjake koji će prevesti i odgovoriti 5000 pitanja iz Bruxellesa.

You must be logged in to post a comment Login