OČAJNI OTAC IZ MASLENICE: “Moju djecu odnijeti neće nitko. Ja ih ne dam”

Nakon što je Centar za socijalnu skrb pokušao oduzeti djecu obitelji Božić zbog zapuštanja, roditelji su plačući pred kamerama pokušali objasniti da nisu napravili ništa loše i da je riječ o osveti Centra zbog nedavnog sukoba, kada su roditelji otjerali djelatnike koji su ih posjetili.

Roditelji opovrgavaju da su im djeca psihofizički i razvojno ugrožena, kako tvrdi sud koji je donio odluku o oduzimanju, prenosi Dnevnik.hr.

‘Moju djecu odnijeti neće nitko. Ja ih ne dam. Oni su mene nazivali da sam ja nasilnik, u mojih 38 godina mi to nitko nije rekao, jedino su mi oni to rekli’, rekao je otac.

‘Djeca žive u toplome, djeca imaju sve osnovne stvari, ja ne znam što oni hoće od nas’, kazala je majka.

02.03.2016., Maslenica - Mnogobrojni aktivisti, mjestani i prijatelji okupili su se jutros pred kucom obitelji Bozic koja je dobila rjesenje suda o oduzimanju djece Lane (5) i Lea (3,5) te smjestanja u Kucu Svete Terezije za nezbrinutu djecu u Zagrebu. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

I Živi zid podržao roditelje

‘Zaključili smo da ukoliko bi postojao neki problem u nasilju ili nečem sličnom, djeca ne bi trčala roditeljima u zagrljaj’, rekla je Julijana Zelenčić iz Živog zida.

‘Nije rješenje uzeti djecu, to je nešto najgore što se može desiti’, kazao je Anđelko Knežević, sumještanin.

‘Nikad nisam ništa primijetila na toj djeci. Jedino primijetim sirotinju’, rekla je kuma Lili Lončar.

Photo: net.hr

You must be logged in to post a comment Login