Neum: Tandem biciklom za Guinnessov rekord

Humanost – Cat Dixon i Rachel Raz Marsden pošle su na put oko svijeta, u subotu 29. lipnja 2019. iz engleskog Oxforda, a u Neumu smo ih sreli na kratkom predahu 26.7.2019.

Cat Dixon i Rachel Raz Marsden krenuli su u poseban izazov i epsko putovanje oko svijeta koje nije nimalo lagano.

POMOĆI DRUGIMA

Ne samo da voze bicikl po cijelom svijetu, oni to rade na tandemu! Oni prikupljaju novac za dvije dobrotvorne udruge – Oxfam i Motor Neurone Disease Association – s ciljem dobivanja sponzorstva od 18.000 funti prije nego što se izazov završi. To je £ 1 za svaku milju koju voze. I oni također žele napraviti Guinnessov svjetski rekord u tom procesu.

Cat Dixon i Rachel Raz Marsden u NeumuPutovanje je započelo u Oxfordu. S prijateljima, obitelji i navijačima koji ih mahnu, oni imaju za cilj prosječno 80 milja dnevno, jedan dan odmora u tjednu kako bi se oporavili od napornog putovanja i tri slobodna dana za letove tijekom vožnje. Ako sve prođe kako treba, Cat i Raz žele završiti vožnju u Oxfordu oko 12. travnja 2020. godine.

Oni su na kontinentu, prošle su se kroz Francusku (susrećući se s olujama i divljim svinjama!) I prešli u Italiju 14. dana svoje vožnje. Već su prošli kroz San Remo, Genova, a 15. srpnja vozili su se od La Spezie do Pise.

To nije njihov prvi biciklistički test, jer su između njih Cat i Raz vozili od Londona do Pariza, a bavili su se klasičnim vožnjama kao što su Mont Ventoux i Alpe d’Huez, tako da nisu nepoznati u izazovnim uvjetima.

Pravila Guinnessovog svjetskog rekorda

Kako bi njihova Tandem WOW vožnja bicikla bila prihvatljiva za svjetski rekord, Cat i Raz moraju slijediti ova pravila.

• Tijekom cijelog pokušaja mora se koristiti isti bicikl.

• Minimalna udaljenost od 5 biciklističkih dužina od vozila za podršku ili bilo kojeg drugog vozača

• Predložena ruta predaje se prije pokušaja

• Tim se uvijek mora sastojati od iste dvije osobe

• Isti početak i cilj

• Putovanje treba biti kontinuirano (i kontinuirano) iu jednom smjeru, tj. Istoku do zapada ili zapada na istok

• NEMA osobnog prijevoza.

• Morate imati ulaznice koje prikazuju datum, početak i kraj

• Minimalna prijeđena udaljenost trebala bi biti 18.000 milja (28.970 km), a ukupna udaljenost koju je sudionik prešao (npr. Javnim ili čarter prijevozom) trebao bi premašiti duljinu ekvatora ili ‘veliki krug’, tj. Više od 24.900 milja (40.075 km) ).

Njih dvoje će također morati pružiti dokaz kako bi podržali svoj pokušaj svjetskog rekorda u obliku propratnog pisma, izjava svjedoka i dnevnika, GPS podataka, kopija njihovih putovnica, ulaznica i fotografskih i video dokaza.PODRŠKA POZNATIH

Tandem WOW izazov nije prošao nezapaženo od strane biciklističkih legendi poput Chrisa Boardmana i Marka Beaumonta koji su oboje tweetali svoju podršku.

Osvajač olimpijske zlatne medalje Chris kaže: ‘Izazov koji su Cat i Raz sebi postavili je nečuveno, predivno čudno. To je vrsta avanture o kojoj ste čitali u knjigama, ali su pokazali hrabrost da to učine stvarnošću.

‘Želim im dobro i da će, s mnogo tisuća drugih, siguran sam, pratiti njihov napredak s interesom. Ne mogu zamisliti bolju akronim za ono što rade nego što su smislili, WOW.

Foto: Enter.ba

Vrelo: TandemWOW England

You must be logged in to post a comment Login