MAKE ROOM FOR A NEW BLOOM!

Program edukacije i mentorstva za startape na festivalu KAKTUS 2019!
Beograd, 09. Srpanj 2019. – Marketing mreža 29. i 30. oktobra u Madlenianum Opera&Theatre organizuje peti po redu, jubilarni, festival integriranih komunikacija KAKTUS 2019. Pod sloganom „Make room for a new BLOOM“, ove godine akcenat festivala je na talentima, ali i inovacijama, jer drugačiji pristup u advertising industriji otvara nove uglove i rađa nove ideje.
Kao i prošle godine, KAKTUS 2019 ponudit će učesnicima kvalitetan i raznovrstan program iz različitih oblasti integriranih komunikacija, a Beograd će tokom dva dana trajanja festivala biti domaćin vrhunskim stručnjacima iz cijelog svijeta. Također, ove godine festival će činiti Dan inovacija i Dan talenata.
Pored uobičajeno kvalitetnog programa, u okviru prvog dana festivala KAKTUS 2019 – Dana inovacija, Marketing mreža organizovaće programe mentorstva i edukacije za startupe zemalja Jugoistočne Europe. Program će obuhvatiti startupe iz MarTech (marketing, oglašavanje, društvene mreže, komunikacije, IoT, sadržaj, analitika, podaci, mašinsko učenje, AI…), Gaming i FinTech (blockchain) industrije, u svim fazama razvoja (Alpha, Beta, Growth).
Edukacija i mentorske sesije za startape obuhvatit će teme iz različitih oblasti biznisa, marketinga, komunikacija, digitala i medija, a koje će voditi priznati stručnjaci iz ovih oblasti iz Srbije, regiona i Evrope. Edukacija i mentorske sesije za sve zainteresirane startape su besplatne, a prijave su otvorene do 20.09.2019. godine. Formular za prijavu dostupan je na stranici https://kaktus.rs/dan-inovacija/
Također, u okviru Dana inovacija na festivalu KAKTUS 2019, bit će održano finale MarTech Challenge 2019 takmičenja za startape u oblasti marketinga koje organizira DIRECT MEDIA United Solutions u saradnji sa partnerima među kojima je i Marketing mreža.
U okviru drugog dana festivala KAKTUS 2019 – Dana talenata, pored predavanja i radionica vrhunskih stručnjaka iz svih krajeva sveta i tradicionalne dodele KAKTUS nagrada najboljima u struci, Marketing mreža organizirat će i takmičenje mladih talenata iz agencija starosti do 32 godine. Cilj ovog takmičenja je da podstakne i motiviše mlade u kreativnoj industriji, ali i ukaže stručnoj javnosti na njihove talente i kreativnost.

„Tržište marketinških komunikacija u Srbiji već petu godina ima svoj nacionalni festival, u okviru koga se slave samo najkvalitetnije ideje, one koje pomeraju granice struke i streme ka boljoj budućnosti. Ove godine nastavljamo dalje, sa još kvalitetnijim programom, novim iskustvima i isticanjem ideja koje opstaju. Pored toga, ove godine otvaramo vrata festivala startapima i mladim talentima, što će dati posebnu svežinu jubilarnom, petom po redu, festivalu KAKTUS. Pored toga, i ove godine očekujemo puno dobrih kampanja koje će konkurisati za tradicionalne KAKTUS nagrade, a koje će ukazati na trendove razvoja, ali i na izazove koji određuju budućnost kreativne industrije u Srbiji“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža i organizator festivala KAKTUS 2019.

RASPISAN KONKURS ZA TRADICIONALNE KAKTUS NAGRADE

Konkurs za 5. nacionalnu dodelu godišnjih nagrada KAKTUS 2019 otvoren je do 20. septembra. Nagrade se dodeljuju u 23 kategorije, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje u protekloj godini. Glavne nagrade na festivalu su, kao i do sada, Agencija godine, Oglašivač godine i Integrisana kampanja godine – Grand Prix. Kao i prethodnih godina, KAKTUS 2019 slavi samo one ideje koje izlaze iz granica očiglednog i uprkos teškim uslovima inspirišu i proizvode najefikasniju komunikaciju sa ciljnim grupama.

Više informacija o festivalu KAKTUS 2019 možete pronaći na sajtu www.kaktus.rs.
Festival KAKTUS 2019 podržalo je preko 40 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Delta Holding i Zlatiborac, dok su partneri festivala agencije – Direct Media United Solutions, Ovation BBDO, Headline, Degordian, Reprodukcija, DPC Group, Alma Quattro i Info Media Group. Festival su podržali i Led Media BiH, Propix, Srpska asocijacija menadžera, Core Event i Spring Onion Studio.


Za više informacija: Ivana Parčetić Mitić (e-mail: ivana@marketingmreza.rs)

You must be logged in to post a comment Login