Mesna industrija „OVAKO“ podjelila 30 tona hrane socijalno ugroženim

ovako_donacije_2015_enter_baZavršena ramazanska donacija

Mesna industrija „OVAKO“ podjelila preko 30 tona hrane socijalno ugroženim građanima

 

Mesna industrija „Ovako“ završila je jedanaestu ramazansku donaciju za socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine. Pomoć će do krajnjih korisnika pristizati preko 40 humanitarnih organizacija kojima je isporučena donacija M.I.“Ovako“.

 

Izvršni direktor M.I. „Ovako“, Mušan Mutevelić „istakao je kako već jedanaestu godinu zaredom uspijevaju izdvojiti sredstva za pomoć  socijalno ugroženim sugrađanima u cjeloj Bosni i Hercegovini i kako će nastaviti pomagati i dalje svima onima koji nisu u stanju da sebi osiguraju pristojan obrok.

„Postalo je monotono da svake godine apelujemo na vlast da se umjesto političkim „problemima“, malo okrenu i narodu, te zajedno sa nama privrednicima stvore zdrav i prosperitetan ekonomski ambijent. Bez ozbiljne podrške vlasti to je izuzetno teško realizovati, jer isključivo zajedničkim snagama možemo da prebrodimo tešku situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi“, rekao je Mutevelić.

Također je skrenuo pažnju i na veliki broj građana koji su naučili da žive od raznoraznih donacija i u isto vrijeme ne žele da svojim radom privređuju za sebe i svoje porodice.

„Trenutno smo svjedoci situaciji da su vrijedni ljudi  posadili svoju zemlju koja je dala plodove, a sada imaju problem da nađu radnu snagu za berbu pored 500.000 nezaposlenih. Iskoristio bih i priliku da se zahvalim svim vjernim kupcima, bez kojih „Ovako“ ne bi bila to što jeste, a samim tim ne bi bilo ni ove donacije. Također hvala svim našim radnicima koji su odvojili svoje vrijeme i zajedničkim snagama pripremili i isporučili donaciju do krajnjih adresa.“ – rekao je Mutevelić.

SD Enter.ba media C 2015

 

You must be logged in to post a comment Login