Žiri u Cannesu nije odbio Kusturicu

Enter.ba ekskluzivno saznaje šta se događa sa filmom ‘Na mliječnom putu’ redatelj Emira Kusturice. Web portali u (Balkanskom) okruženju željni klikova i marketinga, služe se ‘bombastičnim’ naslovima da bi privukli više čitatelja. Nekoliko verzija priče kruži okruženjem, da nisu film primili zbog njegove suradnje sa Moskvom i Putinom. Druga verzija je da je Kusturica zakasnio odnosno promašio datum slanja aplikacije i filma. I tako dalje.

Dugo najavljivani film ‘Na mlječnom putu’ u kojem glavnu ulogu igra Monica Bellucci izgleda ne ide na ovogodišnji festival u Cannesu. Kusturica koji već ima 2  ‘Palme’ kaže – da je film poslan i da ga žiri uopće nije ni pogledao. Nikad do sada nije bio važan datum slanja filma.

Ko zna, možda su organizatori u Cannesu postrožili pravila

Zapravo film ‘Na mliječnom putu’ još nije ni  završen saznaje redakcija Enter.ba. (travanj 2016 godine je). Film je testno pušten u Andrićgradu, ne premijerno već jedna vrta lakmus projekcije za svakoga, ko je god htio vidjeti. Treba još dosta posla odraditi u postprodukciji sa efektima, a možda je Kusta htio naknadno dostaviti film žiriju Cannskog festivala.

Inače Kusturica i ekipa 3 godine su snimali film po Hercegovini. Svuda su nas dobro primili, u svakom malom mjestu i mjesnoj zajednici, kao da smo njihovi – izjavio je Emir Kusturica u svezi filmskih lokacija u Hercegovini.

Hercegovci u Čapljini i Ljubuškom srdačno su dočekali filmske umjetnike iz Bograda, svi susreti i organiziranje lokacija prošli su u zabavi i veselju uz vino. Dozvole za snimanja dobivali su ekspresno u kratkom roku na Hutovu Blatu i na Kravicama.

c enter.ba 2016

 

You must be logged in to post a comment Login