Otvoren međunarodni festival Mostarska liska 2016

Mostar – Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2016.” sinoć je u Mostaru otvorila Zora Dujmović, federalna ministrica kulture i športa.
Ministrica Zora Dujmović otvorila festival

Otvaranju je bio nazočan i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, koji je pozdravivši okupljene u ime Vlade i predsjednika dr. sc. Nevenka Hercega i osobno, čestitao organizatorima istaknuvši kako ga raduje da Festival nastavlja kontinuitet postojanja i bilježi sve kvalitetniji, sadržajniji i obimniji program kazališne umjetnosti.

„Uvjeren sam u to kako će publika u sljedećih sedam dana imati jedinstvenu prigodu gledati predstave u kojima glumci na sceni tako gorljivo prenose priče zbog kojih dolazimo u kazalište. Sve se to događa dok nas gledaju lica redatelja i glumaca koji su svoj život, profesiju i viziju utkali upravo u kazalište, scenu i predstavu i koji su danas putokaz kolegama i svima nama da ne zalutamo u vremena mraka, površnosti, banalnosti i letargije“, kazao je ministar Hadžović.

Nakon svečanosti otvaranja, HNK Osijek izveo je predstavu „Sumnjivo lice“, a do 27. travnja 2016. godine bit će odigrano još sedam predstava kazališta iz Hrvatske, Srbije i BiH. vrelo HNŽ Mostar

You must be logged in to post a comment Login