Florence Hartmann u zatvoru, stižu pisma podrške


Bizarno: Florence Hartmann u zatvorskoj ćeliji pored Karadžićeve

Screenshot_2016-03-29-19-24-51

Florence Hartmann je 2009. godine osuđena na novčanu kaznu u iznosu od 7.000 eura zbog nepoštivanja suda pošto je u svojoj knjizi objavila dvije povjerljive sudske odluke. Pošto nije platila kaznu, Hartmann je 2011. godine osuđena na sedam dana zatvora, a uhapšena je prilikom dolaska na izricanje presude bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću i smještena u pritvorsku jedinicu Tribunala.

Prije 4 godine (na slici ispod) Florence je na ulici u Sarajevu pred kamerama javno napala Carla Bildta jer “nije ništa uradio da zaustavi rat u Bosni, jer je Miloševića zvao good guy-em”.

Screenshot_2016-03-29-19-13-34

Florence Hartmann, bivša novinarka francuskog lista Monde, u svojoj knjizi “Mir i kazna” objavljenoj 2007. godine, objavila je dvije povjerljive odluke apelacionog veća Haškog tribunala, koje su po njenom mišljenju mogle biti dokaz o umiješanosti Srbije u masakr u Srebrenici 1995. godine.

Šešelj umjesto u sudnicu ide na srbijanske izbore

U pismu se spominje i odbijanje Srbije da izruči Šešelja i troje članova njegove Srpske radikalne stranke, koji su optuženi za nepoštovanje suda.

You must be logged in to post a comment Login