FIS VITEZ: Broj zaposlenika dosegnuo je 3300 uposlenih

Vitez – Broj zaposlenika u trgovini i proizvodnji dosegnuo je do 3 300 uposlenih.

Slijed uspješnih poslovnih godina za poduzeće FIS nastavljen je i kroz 2017.godinu-postignuti su dobri rezultati i ostvareni zadani planovi u svakom segmentu.

Poduzeće za koje se sa sigurnošću može reći da je jedinstven i autentičan bosanskohercegovački brend ali sa svim obilježjima suvremenih europskih i svjetskih kompanija.

Za preko 20 godina rada FIS je postao jedan od vodećih domaćih trgovačkih lanaca sa 18 prodajnih centara, te respektabilan proizvođač namještaja i tekstila.

Na bh. i inostrano tržište uspješno su plasirane vlastite robne marke:

Ambyenta – namještaj od pločastih materijala i punog drveta, GS – čarape, Anbinni – odjeća za bebe, FIS HOME – kućni tekstil.
Sve je to postignuto velikim zalaganjem suvlasnika Pere Gudelj i Snežane Gudelj,koji su dugi niz godina upravljali poduzećem. Prije nekoliko godina vlasnici su se povukli, a upravljačku funkciju prenijeli na profesionalni menadž-ment.

Izvršena je kompletna reorganizacija poslovanja pri kojoj je vlasnička funkcija u potpunosti odvojena od upravljačke, što se u praksi pokazalo vrlo uspješnim za poslovanje. Uprava poduzeća slijedi temeljna načela koja su postavili vlasnici poštujući pri tome najviše standarde poslovanja.

Rekordni poslovni rezultati u posljednje tri godine upravo su i došli kao rezultat dugogodišnjeg strateškog pripremanja, koje je podrazumijevalo uvođenje najmodernijih softversko proizvodnih tehnologija, specijalizirane obuke zaposlenika te evropski pristup poslovanju.

Protekle godine završen je petogodišnji investicioni plan vrijedan 20 mil.KM i zaposlen značajan broj radnika, čime se FIS nametnuo kao lider u proizvodnji namještaja. Uprava Ulaganje u nove tehnologije i moderan pristup u poslovanjupoduzeća i u ovoj godini planira snaženje maloprodajne mreže, dodatnu modernizaciju proizvodnje kao i nova zapošljavanja. Zadatim planovima FIS želi dati i novi zamah gospodarskom razvoju regije ali i države u cjelini.

Kroz poslovanje evropski orijentirana ali u potpunosti domaća frma ,FIS će nastaviti razvijati domaću proizvodnju i zapošljavati domicilno stanovništvo. Prvenstveno mladim i obrazovanim ljudima FIS želi i daje priliku za zaposlenje u svom gradu, dajući tako i svoj doprinos u sprječavanju izraženog odlaska u inozemstvo.

Osim toga,poseban naglasak u 2018.godini FIS će dati društveno odgovornom poslovanju, odnosno podršci brojim projektima za pomoć lokalnim zajednicama diljem BIH.

You must be logged in to post a comment Login