EPHZHB PONOVNO PODRŽAO II. DANE OTVORENIH VRATA FMERI-a

U organizaciji Federalnoga ministarstva energije, rudarstva i industrije ove godine ponovno, nakon svibnja, organizirani su Dani otvorenih vrata kao program neformalna obrazovanja učenika završnih razreda svih škola na području Grada Mostara.
Nakon što su se upoznali s radom resornoga ministarstva, pod vodstvom pomoćnika ministra Jasmine Pašić 16 učenika danas je posjetilo i upoznalo se s radom JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

Centar za upravljanje proizvodnjom mjesto je gdje je učenike o proizvodnji, o distribuciji i funkcioniranju hidroelektrana upoznao voditelj Centra Mario Menalo. Goste iz ministarstva na HE Mostar primio je rukovoditelj HE Mostar Božo Krstanović, a o hidroelektrani, o procesima njezina rada, o proizvodnji električne energije i o ostalim karakteristikama učenike su upoznali, inženjer na poslovima održavanja Alen Omeragić i Marko Krezić.

Učenici se rado odazivaju na ovaj program što potvrđuje i veći broj uključenih škola u ovaj rujanski program, tako da su u projektu sudjelovale: Koledž ujedinjenoga svijeta, Srednja ekonomska i turističko-ugostiteljska škola, Srednja elektrotehnička škola, Srednja građevinska škola, Srednja strojarska škola Fausta Vrančića, Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića, Srednja prometna škola, Srednja medicinska škola.

Programa pomaže jačanju potencijala mladih ljudi za odgovorno i savjesno preuzimanje budućega stručnog života.

You must be logged in to post a comment Login