Džeko promašio nemoguće pa zatim uništio Palermo

Roma je u susretu 26. kola italijanske Serije A deklasirala Palermo s 5:0. Rimljani su stigli do nove pobjede i to poprilično lagano. Gosti sa Sicilije dobro su se držali prvih pola sata, a onda je naš Edin Džeko sjajno pogodio na ubačaj Miralema Pjanića.

Samo malo prije gola, Džeko je imao nevjerovatan promašaj, kojeg su mnogi proglasili promašajem sezone.  Srećom, brzo se Edin iskupio na najbolji mogući način. Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0 u korist Rome, koja je u nastavku razbila Palermo s još 4 gola.

U 52. minuti Džeko je izborio korner, Florenzi ubacio, naš napadač prebacio loptu do Keite, a ovaj povisio na 2:0.  Džeko je asistirao Mohamedu Salahu u 60. minuti za 3:0. Egipćanin je postigao nevjerovatan pogodak u 62. minuti. Iz mrtvog ugla je loptu poslao u mrežu i tako dotukao Sicilijance, a gol Džeke u 70. minuti poništen je zbog nedovoljene pozicije. No, Edin je do kraja ipak uspio da zabije još jedan gol. Sjajno je glavom pogodio na ubačaj Perottija. Roma nakon 26 kola zauzima četvrto mjesto sa 50 bodova, dok je Palermo tek 16. sa 26 bodova i slijedi mu borba za opstanak.

https://www.youtube.com/watch?v=Co3MwRj0iAA

Photo: AC Roma

You must be logged in to post a comment Login