Dr. Nele: Fajront u Sarajevu

Dr Nele Karajlić u Banja Luci promovirao knjigu „Fajront u Sarajevu“
Poznati muzičar i glumac dr Nele Karajlić u Banja Luci održao je promociju knjige „Fajront u Sarajevu“. Koncertna dvorana Kulturnog centra „Banski dvor“ bila je prepuna obožavatelja ove velike zvijezde.

O knjizi su na promociji govorili urednik RTRS-a Veselin Gatalo i autor dr Nele Karajlić.

„Knjiga je nastala u nekim mojim razmišljanjima, sećanjima, pokušajima da napravim neku reminiscenciju tog vremena, da iz sebe izvučem sve ono što znam o jednom zanimljivom vremenu u kome je jedan svet nestajao, drugi nastajao, u kome su se lomili kapitalizam i komunizam. Vremenu u kome je rok muzika bila religija, u kome su te čuvene osamdesete danas nama toliko zanimljive“, rekao je dr Nele Karajlić novinarima.

On je dodao da je osetio potrebu napisati ovu knjigu jer je želio publici ostaviti sliku tadašnje Jugoslavije. Takođe je naglasio da se nada da će mnogi ovo djelo čitati i za 20 godina.

„Jugoslavija je imala neke svoje loše, neke dobre strane, ali zbog nje smo ušli u takav haos kakve su bile devedesete“, izjavio je autor.

On je istaknuo da mu je mišljenje svakog čoveka jednako važno, te da je knjiga uspela da zainteresuje za Sarajevo i ljude koji sa tim gradom nemaju neke posebne veze.

„Ona publika koja je doživela sudbinu kao i ja tih godina, i svi koji su je pročitali, većinom dele to osećanje koje sam ja ponudio u knjizi“, naveo je Karajlić.

Dodao je da bi želio nastaviti da se bavi pisanjem i da već ima koncept za novu knjigu koju je počeo pisati prije „Fajronta u Sarajevu“.

On je istakao da nije očekivao, te da je oduševljen što je upravo ova njegova knjiga jedna od najtraženijih u BiH, a posebno na Međunarodnom sajmu knjiga u Banja Luci.

You must be logged in to post a comment Login