Zašto je Rojs dobio godinu zatvora?

I državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna.
Vrhovni sud potvrdio je presudu kojom je umirovljeni general i bivši pomoćnik ministar obrane Ljubo Ćesić Rojs u ožujku 2014. osuđen na godinu dana zatvora koju će odraditi na opće dobro, i povrat novca jer je nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao 3 milijuna kn duga.

Zanemarena je činjenica da je (firma) 66. pukovnija zapošljavaa tisuće razvojačenih branitelja i drugih, te da su izgradili stotine kilometara novih cesta.
Sud je djelomično prihvatio Ćesićevu žalbu u dijelu vezanim uz troškove kaznenog postupka za optužbe zbog kojih je oslobođen, doznaje se iz presude donesene u travnju koja je 22.5. objavljena na stranici Vrhovnog suda.

Ćesić Rojs je na Županijskom sudu 2014. proglašen krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a.

Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku.

No, pritom je oslobođen optužbe da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske.

Nakon nepravomoćne presude za nedjelo iz 1999. Ćesić je rekao da će se žaliti sve do Strasbourga, dok je njegov odvjetnik presudu ocijenio pravno neodrživom.

You must be logged in to post a comment Login