Tanki živci: Komšić i Izetbegović – Zašto je Milanović u Mostaru? Najbolje da nas ostave na miru!

milanovic_covic_mostar_2014PREDSJEDNIK Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je u nedjelju navečer kako mu nije jasno zbog čega je predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović dolazio u Mostar a ustvrdio je i kako o tom posjetu uopće nije bio informiran nego je o njemu doznao od novinara – piše HINA.

“Loše je što Milanović nije izvijestio Sarajevo o dolasku u Mostar”, kazao je Komšić za dnevnik TV Federacije BiH (FTV) komentirajući posjet hrvatskog premijera.

“Premijer susjedne države trebao je doći u glavni grad druge države i njegova poruka trebala je biti upućena svim građanima”, kazao je Komšić.

Dodao je kako mu zapravo nije ni jasno što su pravi razlozi dolaska hrvatskog premijera u sadašnjoj situaciji.

“Za nas je najbolje da nas susjedi sada ostave na miru. Ovo je naš problem i mi ga moramo riješiti”, kazao je Komšić pojašnjavajući kako se to odnosi i na poziv srbijanskog vicepremijera Aleksandra Vučića predsjedniku Republike Srpske na razgovore u Beograd.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović također je ocijenio kako Mostar nije bio pravo mjesto koje je Milanović trebao posjetiti iako je poslao dobre poruke.

“Poruke su dobre”, kazao je Izetbegović suglasivši se s Komšićem kako je Milanović ipak trebao doći u Sarajevo a ako je već posjetio sjedište HDZ BiH u Mostaru trebao je posjeti i sjedište Stranke demokratske akcije (SDA) koje je također zapaljeno.

Komentirajući mogućnost da podnesu ostavke na sadašnje dužnosti ukoliko se prosvjedi i nemiri u zemlji nastave Komšić je kazao kako je to spreman učiniti.

“Ostavku bih podnio s olakšanjem”, kazao je Komšić no nije precizirao hoće li to doista učiniti.

Potvrdio je ipak kako je osobno spreman poduprijeti provedbu izvanrednih izbora kao moguće rješenje sadašnje krize.

Bakir Izetbegović je pak kazao kako ostavku ne kani podnijeti te kako ga smijeniti mogu samo oni koji su ga i izabrali na izborima kao i da će od ponedjeljka odlaziti u zgradu Predsjedništva BiH “pa taman tamo izgubio glavu”.

Potvrdio je kako stoji iza prijedloga za provedbu izvanrednih izbora iako stranke iz RS vjerojatno na to neće pristati.

Sugerirao je kako bi u tom slučaju trebao intervenirati visoki predstavnik međunarodne zajednice i izmijeniti izborni zakon te omogućiti provedbu izbora a samim tim i dolazak nove vlasti kakvu narod želi.

You must be logged in to post a comment Login