Sukob Dodik – Izetbegović

Bakir Izetbegovic SDA

Političko zaoštravanje upravo se događa u BiH. Ne prestaje verbalno prepucavanje na smjerovima Banja Luka – Sarajevo – Mostar. Počelo je sa rezultatima izbora, izborom hrvatskog člana predsjedništva kojeg nisu birali Hrvati – Komšića, sirovim Dodikovim izjavama, o Nato-u i drugim stvarima. Bošnjački političari iz SDA jučer su u javnost izbacili novu informaciju a i problem, o imenu “Republika Srpska”.
RS na engleskom

Izetbegović je iznio svoje mišljenje o imenu RS na engleskom jeziku: u izvornom Dejtonskom sporazumu, koji je na engleskom jeziku, taj naziv ne znači ništa. Tamo ne stoji da je to Republic of Srpska. Na engleskom Republika Srpska ne znači ništa, ali kad se prevede na srpski jezik, onda se to pretvara u alat kojim se radi ovo što se radi – kazao je Izetbegović.

GRAĐANI ČETVRTOG, PETOG REDA

Bošnjaci i Hrvati su u Republici Srpskoj građani četvrtog, petog reda – izjavio je na pres-konferenciji Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, dodajući da će, ukoliko se ukupno stanje ne popravi u roku od šest mjeseci, uslijediti obraćanje Ustavnom sudu.

You must be logged in to post a comment Login