Šta u Republici Srpskoj misle o NATO putu?

Zeljka cvijanvic foto snds

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da se SDA opasno poigrava sa BiH.

Na pitanje Srne da objasni najavu SDA da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska, Cvijanović je rekla – da SDA možda djeluje da udaraju po Republici Srpskoj, ali to nije tako.
“Blokirali su konstituiranje Vijeće ministara, iako se, doduše pretvaraju da će poštovati princip da pobjedničke stranke formiraju vlast na nivou BiH. Blokirali su put ka EU uslovljavajući ga aktivacijom MAP-a i NATO, iako u okviru EU postoje neutralne zemlje koje nisu u NATO članstvu”, objasnila je novinarima predsjednica Republike Srpske.

Ona je naglasila da je ova apelacija još jedan dokaz neprijateljstva prema Republici Srpskoj i odsustva trpeljivosti ili tolerancije po čemu su, inače, poznati političko Sarajevo i SDA.

“BRANINO SE OD TE VRSTE”

“To će naravno dodatno motivirati političku i narodnu volju u Republici Srpskoj da se branimo od nasrtaja te vrste. U ovom momentu postoji milijun stvari koje se moraju uraditi u BiH i na ekonomsko-socijalnom planu i na eurpskom putu, ali su u SDA odlučili da se bave temama koje podižu temperaturu i dodatno razjedinjavaju BiH na unutrašnjem planu i produbljuju nepovjerenje između konstitutivnih naroda”, rekla je Cvijanović.
Osim toga SDA koja se kao zaklinje u Dejton, napada ovim činom ono što je Dejtonskim sporazumom priznato i verificirano, a to je Republika Srpska – izujavila je Željka Cvijanović.

You must be logged in to post a comment Login