Real Madrid želi veznjaka Bayern-a

Prema pisanju španjolskih medija Real Madrid ozbiljno razmišlja da u svoje redove dovede čileanca Artura Vidala iz Bayerna. Uprava Bayerna nije zadovoljna ponašanjem čileanca koji u zadnje vrijeme ne djeluje impresivno, a pored toga već je u nekoliko navrata kršio klupski pravilnik.Vidal je ponovno došao mamuran i ne raspoložen na trening što su uočili suigrači, a i stručni stožer.Mnogi se pitaju što se dešava sa čileancom nakon što je prešao iz Juventusa u redove Bayern Municha, ako uzmemo u obzir da je Vidal igrajući za Juventus slovio za jednog od najboljih veznjaka u  Europi.

Trener kraljevskog kluba Zinedin Zidane izjavio je; ” Sviđa mi se način igre Artura.On je veliki radnik i borac na terenu tako što daje maximum za svoju ekipu i protivnicima oduzima mnogo lopti” .

vidall

Real Madrid će vjerovatno na kraju sezone prodati nezadovoljnoga Tonya Krossa,koji ne pruža baš partije kakve se od njega očekuju.Real Madrid je navodno spreman ponuditi Vidalu trogodišnji ugovor.Real Madrid bi morao ponuditi minimalno 30 miliona Bayernu.Vidal je u ovoj sezoni postigao 2 gola i zabilježio 4 asistencije

Vidal je u ljeto 2015 godine prešao iz Juventusa u Bayern Munich za 36mil.€ 

You must be logged in to post a comment Login