Prvi Microsoft inovacijski centar u BiH biti će otvoren u Banja Luci

Banja Luka – U ime Vlade Republike Srpske, ministar znanosti i tehnologije, Jasmin Komic i direktor tvrtke Microsoft za BiH, Omara Krivosija, jučer potpisali memorandum za razumijevanje i uspostavu sustava Microsoft inovacijski centar (MIC), koji otvorit će se u “Inovativni Centar Banja Luka”, kao što je navedeno od strane Ministarstva.

“Svrha Microsoft inovacijski centar ogleda se prvenstveno u povećanoj uporabi informacijskih i komunikacijskih tehnologija i uspostave suradnju s akademskom zajednicom za razvoj i većeg korištenja informatičkih tehnologija, poticanje razvoja i formiranje inovativnih tvrtki na temelju IT tehnologija “, rekao je Komic ponovivši da postoji 100 inovacijski centri u 38 zemalja svijeta, te da je ovo prvi Microsoft inovacijski centar u BiH.

Svi inovacijski centri su namijenjena za otvaranje novih radnih mjesta, novih radnih mjesta i tvrtki i inovativnih rješenja, a ciljna skupina su mladi. Komic je naglasio da je Vlada Republike Srpske pokrenuo ovaj projekt kako bi se pomoglo mladima da steknu, što je prije moguće, potrebne vještine za njihovo uključivanje u tržište rada.

You must be logged in to post a comment Login