Digitalna Fabrikacija – globalni val aditivnih 3D tehnologija na našem stolu

Digitalna Fabrikacija – globalni val aditivnih 3D tehnologija na našem stolu

 

INTERA Tehnološki Park Mostar organizira TechnoBiz Meetup na temu Digitalna Fabrikacija | 3D Tehnologije u četvrtak 2.6.2016 u 14h. Ulaz je besplatan, a znanja koje će te steći pružiti će vam uvide u mogućnosti primjene aditivnih tehnologija u širokom rasponu: od industrijske pa do kućne primjene.

Kako god ih popularno ili generički nazvali – aditivne tehnologije, 3D printing, tehnologije digitalne fabrikacije/proizvodnje – novi su prag, po nekima čak i revolucija za industriju, no po svemu sudeći i za ljudsku civilizaciju u cjelini. Umjesto dosadašnje centralizacije proizvodnje u velikim industrijskim centrima, mogućnost da ona bude distribuirana u naše domove i urede ili da barem dostupna u našoj najbližoj okolini, nikad nije bila bliža.

Ako ste osoba koja voli praviti stvari, kreirati nove proizvode, ako ste poduzetnik, inovator, dizajner, inženjer, student, samouki majstor, hobist ili naprosto imate ideju koje biste željeli materijalizirati – onda su tehnologije digitalne fabrikacije tema koja vas treba zanimati.

Otkrijte sve o osnovama, praktičnim stranama i inovativnim primjenama ovih tehnologija u biznisu i obrazovanju, kao i o globalnom valu širenja tehnologija i znanosti među građanima kroz FabLab/Makerspace/Hackerspace prostore.

Na samom događaju pogledajte i isprobajte alate za digitalnu fabrikaciju koje vam nudi budući FabLab u INTERA TP Mostar – 3D printere, laserski rezač/graver, CNC strojeve, ručne power toolse, i jos mnogo toga – sve što je potrebno da napravite gotovo bilo što što zamislite.

Više detalja o programu i prijava za sudjelovanje – ovdje.

Događaj se organizira uz potporu Norveškog Ministarstva vanjskih poslova.

You must be logged in to post a comment Login