Otvoren Međunarodni festival animiranog filma NAFF 2018 (VIDEO)

Photo C 2018 Enter.ba

Otvoren Međunarodni festival animiranog filma NAFF 201

NEUM – Ljubitelji animiranih filma iz Mostara i Neuma u sljedećih pet dana imat će priliku pogledati 74 ostvarenja u okviru Međunarodnog festivala animiranog filma NAFF 2018, koji je otvoren u subotu uz nezaobilazni vatromet navečer u Neumu.

U neumskom hotelu Sunce u subotu 30. juna svečano će biti otvoren 13. Međunarodni festival animiranog filma NAFF.

Ove godine se na konkurs prijavilo preko 1000 filmova iz 64 zemlje, što je rekordan broj zemalja do sada, istakao umjetnički direktor festivala Jurinko Rajič. Autori dolaze iz svih zemalja svijeta, te će tako ove godine NAFF ugostiti autore iz SAD-a, Irske, Poljske, Hrvatske, Njemačke, Belgije ali i mnogih drugih. O kvalitetu ovog festivala govori i činjenica, da je ove godine samo iz Francuske na konkurs pristiglo 76 filmova, na što smo posebno ponosni – dodao je Rajič.

U takmičarskom programu biće prikazana 56 filmska ostvarenja, a u Panorami 17 animiranih filmova. Uporedo sa prikazivanjem filmova u Neumu, program prikazivanja će se odvijati i u Mostaru na dvije lokacije, u Pavarotti centru i OKC Abrašević.

Photo C 2018 Enter.ba

Courtesy by Enter.ba

Kroz sve ove godine održavanja NAFF-a najvažnije je što veliki broj mladih ljudi ima priliku da se educira, te pozivam sve ljude da dođu i pogledaju projekcije u Pavarotti centru, kazao je Elvedin Nezirović, direktor Pavarotti centra.

https://www.instagram.com/p/BkqQ7JqnJcV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=lcu2p4pru798

 

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a Festival se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, zatim Federalnog ministarstva kulture i sporta, Fondacije za kinematografiju FBiH, Ministarstva civilnih poslova Bih, Turističke zajednice HNŽ, Udruženja filmskih radnika u BIH, Ambasade SAD-a u BiH i Misije OSCE-a. Partneri NAFF-a i ove godine su Općina Neum te Grad Mostar istakla je izvršna direktorica Sanja Rajič Banjac.

Photo W. Allen

Photo Woody A.

Vrelo Naff.ba i Enter.ba

 

You must be logged in to post a comment Login