Mostar Software City

Ceremonija osnivanja asocijacije domaćih poduzeća iz sektora informacijskih tehnologija pod nazivom Mostar Software City (MSC) će se održati u utorak 12.4.2016 u 14h u INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru.

mostar_software_cityRelevantna lokalna IT poduzeća s preko 300 zaposlenika prepoznala su zajedničke ciljeve i odlučila osnovati zajedničku asocijaciju s vizijom stvaranja novih prilika za zapošljavanje, rast i korist lokalne zajednice.

Glavni fokus MSC-a jeste internacionalizacija, odnosno podrška izvozu lokalnih proizvoda i usluga na vanjska tržišta kroz umrežavanje, istraživanje i širenje tržišta, kao svojevrsni izvozni akcelerator koji za cilj ima razvijati i unaprjeđivati proizvode i usluge lokalnih poduzeća te zajedničkim nastupom uspostavljati izravne kontakte s klijentima na globalnom tržištu.

Posebnu pozornost članica MSC-a zauzimaju mladi kojima želimo pružiti mogućnost za stjecanje prvih praktičnih radnih iskustava i u konačnici zaposlenje, ili podršku i mentorstvo u pokretanju vlastitog biznisa.

MSC može biti značajan partner kako domaćim poduzećima, tako i našim javnim institucijama i organima vlasti u smislu digitalizacije procesa rada na svim razinama vlasti. Uspostavljanje e-Vlada (e-Government) rješenja je velika potreba i neminovnost koja u konačnici može omogućiti kvalitetniji način rada institucija te veće zadovoljstvo svih građana naše zemlje.

Uvodne riječi uputit će Ambasadorica Kraljevine Norveške gđa Anne Vibeke Lilloe, i Ambasadorica SAD-a gđa Maureen Cormack, a očekuju se i predstavnici domaćih i inozemnih poduzeća, globalnih IT poduzeća u BiH, institucija vlasti, visokog obrazovanja, gospodarskih komora i nevladinih organizacija.

Detaljni dnevni red je u prilogu kao i više informacija o Mostar Software Cityju možete naći na www.softwarecity.ba a izravnu prijavu na sam događaj možete izvršiti ovdje.

Pridružite nam se i steknite uvid u mogućnosti i partnerstvo koje Vam može ponuditi MSC!

 

You must be logged in to post a comment Login