ODRŽANA 25. SKUPŠTINA JP ELEKTROPRIVREDA HZ HB d.d. MOSTAR

ephzhb_skupstina_31_08_2015_mostarMostar – U  sjedištu JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar jučer 31.08.2015.  je održana 25. skupština Društva.

Prije samoga početka održavanja Skupštine izvršni direktor za pravne poslove Mate Pavković, po svojoj dužnosti, upozorio je na činjenicu kako je održavanje zakazane skupštine u suprotnosti sa zakonskim propisima koji uređuju pitanje poslovanja i upravljanja gospodarskim društvima, te istaknuo kako bi se donošenjem i provedbom nezakonitih odluka učinila nepopravljiva šteta za Društvo. Predstavnici malih dioničara također su istaknuli ovaj Prigovor.

 

Skupština je većinom glasova zbog isteka mandata po drugi put razriješila članove NO-a i to: Marinka Ivankovića, Midhata Arpadžića, Ervina Vrdoljaka, Ante Kolobarića i Mate Križanca.

Na ovu Odluku uložen je prigovor.

 

Skupština je većinom glasova također po drugi put imenovala vršitelje dužnosti članova ovoga tijela na razdoblje do tri mjeseca. Novoimenovani v.d. članova Nadzornoga odbora JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar su: Ivo Vincetić, Midhat Arpadžić, Karmela Miletić, Ivanka Galić, Ivica Krivić i Ilija Đolo. Na ovu Odluku uložen je prigovor.

 

Skupština je donijela Odluku o razrješenju Uprave Društva s obrazloženjem kako na sjednici Skupštine održanoj dana 29.6.2015. godine nije usvojeno Godišnje izvješće Društva za 2015. godinu. Skupština je donijela ovu Odluku iako je Općinski sud u Sarajevu pod brojem: 65 0 P 513040 15 Mo od 3.7.2015. godine donio mjeru osiguranja i zabranio provedbu svih odluka s ove Skupštine. Na ovu Odluku također je uložen prigovor.

 

Skupština je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Statuta JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar. I na ovu Odluku uložen je prigovor – stoji u priopćenju iz Elektroprivrede HZ-HB Mostar.

You must be logged in to post a comment Login