Mamić i Eduardo blizu dogovora

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva (33) potvrdio je u intervjuu za Večernji list da je blizu dogovora sa donedavnim izvršnim predsjednikom Dinama Zdravkom Mamićem s kojim se posljednjih godina viđao na sudu.

Podsjetimo, Županijski sud je prije nekoliko tjedana odlučio da ugovori koje je Mamićsklopio s Eduardom na početku njegove karijere nisu lihvarski, već potpuno pravno valjani. Preinačena je tako prvostupanjska presuda donesena u siječnju 2014. kojom su poništeni i proglašeni lihvarskima svi ugovori između Eduarda i Mamića.

Shakhtar Donetsk's Croatian forward Eduardo sits on the bench before the UEFA Champions League football match between Manchester United and Shakhtar Donetsk at Old Trafford in Manchester, north west England on December 10, 2013. AFP PHOTO/ANDREW YATES

 

Uskoro novi sastanak

Županijski sud je pravomoćno presudio da je Mamić imao pravo od Eduarda tražiti najprije 50 posto, pa 25 posto i na kraju 20 posto svih prihoda. Također, poništio je i odluku Općinskog građanskog suda kojom je izvan snage stavljena javnobilježnička isprava kojom su izvršni predsjednik Mamić i njegov sin Mario pokrenuli ovrhu nad igračevom imovinom zbog neispunjavanja odredbi spornih ugovora.

No, u međuvremenu su se Mamić i Eduardo približili dogovoru izvan suda, tako da bi ovoj sapunici uskoro mogao doći kraj.

“Na dobrom smo putu da sve to okončamo, ali ne bih o tome previše pričao. Uglavnom, blizu smo konačnog dogovora i bit će sjajno ako to uspije. Uskoro bismo se trebali opet sastati i sve konačno dogovoriti”, otkrio je Eduardo.

‘Klub moga života’

Naravno, poboljšavanje odnosa između dviju strana odmah je nametnulo pitanje mogućeg Eduardovog povratka u Dinamo. Napadač rođen u Brazilu član je ukrajinskog Šahtara s kojim mu ugovor vrijedi do kraja ove godine.

Eduardo_527762S1

 

“Nemojte to povezivati jedno s drugim. Dinamo je klub mog života, uvijek će mi biti u srcu, Dinamo mi je dao sve i otvorio vrata velike karijere, ali ne vjerujem u povratak. Dinamova je klupska politika oslanjanje na mlađe igrače, neka tako i ostane”, zaključio je Eduardo.

Photo: Nk Dinamo

 

 

You must be logged in to post a comment Login