Kokain: Uhićenja u Ljubuškom

LJUBUŠKI – Pripadnici SIPA u akciji kodnog naziva “Ostrvo” jutros su uhitili četiri osobe u Ljubuškom zbog neovlaštenog prometa kokaina iz Hrvatske i Njemačke prema BiH.

Uhićena su tri državljana BiH – D.V, Z.P. i A.B., te državljanin Albanije R.K. Sumnjiče se da su kao pripadnici organizirane kriminalne skupine vršili neovlašteni promet kokaina iz Hrvatske i Njemačke u BiH s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Od 5 do 100 grama

Drogu su u količinama od pet do 100 grama dalje prodavali krajnjim preprodavcima i konzumentima na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije.

U okviru akcije pretreseni su objekti na tri lokacije na području Ljubuškog, tokom kojih su pronađeni i privremeno oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice, pakovanje bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain i drugi predmeti. Više osoba pozvano je u službene prostorije SIPA i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, gdje će biti saslušani u svojstvu svjedoka. Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije SIPA, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će postupajući tužilac Tužilaštva BiH odlučiti o njihovom daljem statusu. Ove aktivnosti realizovane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Granične policije BiH.

 

You must be logged in to post a comment Login