Koalicija od šest stranaka će podržati Živka Budimira za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Šest stranaka potpisalo je koaliciju „Zajedno za promjene“ i podržat će Živka Budimira za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Riječ je o koalicijskom sporazumu i zajedničkom nastupu na predstojećim Općim izborima u BiH sljedećih šest stranaka: Stranke pravde i povjerenja – SPP, Demokratska narodna zajednica BiH – DNZ BiH, Socijaldemokratska unija BiH – SDU BiH, Stranka penzionera-umirovljenika BiH – SP/U BiH, Liberalno Demokratska Stranka – LDS BiH i Stranka udruženih nezavisnih demokrata BiH – SUND BiH.

Stranka pravde i povjerenja (SPP) na čelu sa predsjednikom SPP-a i Federacije BiH Živkom Budimirom ovom koalicijom je jasno dala do znanja da aktivno i ozbiljno ulazi u najjaču utrku za člana Predsjedništva BiH i zagovara politički diskurs koji će potaknuti zastoj Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu. Cilj je razvoj Bosne i Hercegovine kao normalne države, cjelovito po svim njezinim dijelovima i integralno kao zajednice tri konstitutivna naroda i ostalih građana i nacionalnih manjina. Programski ciljevi i projekti za koje se zalažemo su već prezentirani u bosanskohercegovačkoj javnosti te prepoznati su kao nužni i opravdani. SPP i partnerske stranke žele sa svim pozitivnim snagama u Bosni i Hercegovini širiti tu pozitivnu energiju i učiniti ovu zemlju dobrom za življenje i napredak svih njezinih naroda i građana.

SPP je odlučan da za predstojeće Opće izbore u BiH 2014. godine, izađe zajednički sa strankama i politikama koje su slične našim temeljnim političkim i ljudskim stavovima i ciljevima te osjećamo potrebu za zajedničkim nastupom kako bi se porazile degrativne snage u bosanskohercegovačkom društvu i državi BiH. Programski ciljevi su jasni i nedvosmisleni da želimo cjelovitu i nedjeljivu BiH koja bi trebala biti racionalnije uređena i imala jednog predsjednika a ne tri kao što je sada slučaj u Predsjedništvu BiH, te isto tako BiH treba imati Vladu BiH a ne Vijeće ministara BiH. Rješenja racionalizacije i administrativnog ustroja su poznata i unutarnja organizacija bi trebala biti tako postavljena da bude servis svim građanima, i nije važno hoće li imati 4, 5, 6 ili 7 multietničkih regija, nego je važno da kriteriji budu odraz ekonomske i zemljopisne opravdanosti.

Smatra jako važnim projekt zapošljavanja mladih i formiranje Fonda za zapošljavanje mladih koji je predložio Ekonomski tim, a čija sredstva bi se namirila iz privatizacije javnih poduzeća koja nisu strateški interes ovog društva i države. Tu prije svega mislimo na privatizaciju telekomunikacijskih poduzeća i drugih uslužnih poduzeća, osim onih elektroenergetskih koja su važna za razvoj države, od kojih bi se mogla osigurati sredstva za 80.000 novih radnih mjesta. Od tih novih plaća, bilo bi doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje te bi se povisile mirovine – stoji u propćenju.

You must be logged in to post a comment Login