Kablovi – novi spot ‘Kiša’

KABLOVE ZA ZASTUPNIKE U PS

Bez kalkulacija i epskih planova oko karijera, sarajevski poem-rock band Kablovi obogaćuju ustajalu BH pop rock scenu.

Sama postava banda govori da su u svojim profesijama napisali više članaka, tekstova, knjiga više od Predstavničkog doma BH. Samim time donose nam kroz pjesme novosti iz ljubavi, i iz BH svakodnevnice. Njih za zastupnike.  Da se takvi pitaju, ne bi bilo kriza.

Kablovi povezuju medij sa drugim prijemnikom, gitaru s pojačalom i srce sa mozgom. A toga nam treba.

Enter.ba C

Pročitajte ispod više iz SB.

Pogledajte novi videouradak sarajevskog rock sastava (VIDEO)
Nova pjesma sarajevske grupe Kablovi zove se ‘Kiša’, a njezin refren glasi: “Daj padni kišo / il’ da suzu pustim / ovo je stanje opasno za sve / pa nas odnesi  /il’ nas operi / da sutra bolji tu sanjamo sne”.

 

Ritam i blues, i angažovani tekst, to je osnov na kojem ova grupa gradi svoj izraz. Nastali kao grupa kolega iz novinarskih poslova, sada su već sagradili sopstveni izraz u kojem se osjećaju razni utjecaji, od americane do yugo-popa, ali se može reći da osnovna supstanca, sol kojim začinjavaju – samo njihova.

 

“Kiša” je snimljena u Studiju muzičke produkcije RTVBiH, na njoj su pored benda radili Željko Škarić i Damir Arslanagić, dok je Lucija Gregov gostovala kao solist na violončelu. Spot je djelo vlastite produkcije i prijatelja benda, montažera Marijana Dujmovića.

 

U “Kiši” se pojavljuje lijepa Naida Hubić,  aktualna Miss Earth-Water BiH 2017., a glavnu mušku ulogu igra gitarist grupe Edin Spahić. Kad se sve sabere i oduzme, Kablovi imaju kišu. A Kablovi su: Ahmed Burić (glas, klavijature), Dino Bajramović (bas gitara), Edin Spahić (el. gitara), Amar Ćesić (el.gitara) i Mario Iličić (bubnjavi).

 

Pogledajte i poslušajte “Kišu”.

Vrelo Slobodna Bosna

 

 

You must be logged in to post a comment Login