Izazov 2019 – komunikacijski lideri

Regionalni forum komunikacjskih lidera FORUM #IZAZOV 2019
„Istina ili izazov“.

Peti po redu regionalni forum komunikacjskih lidera – IZAZOV 2019 održati će se 25. i 26. ožujka u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom „Istina ili izazov“.
Riječ je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa, namjenjenom isključivo profesionalcima iz područja marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

Glavna tema petog regionalnog foruma komunikacijskih lidera biti će usmjerena na transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija. O stanju na tržištu marketinških komunikacija zemalja u regionu govoriti će predstavnici agencija iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.
Teme foruma će biti i migracija oglašavanja; što su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu; mjerenje efikasnosti kampanja; što je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda. Govoriti će se o etici u poslovanju, kao i zašto bi transparentnost pitch procesa svima donijela benefite.
Poseban segment foruma posvećen je podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz interaktivne radionice te kroz teambuilding za sudionike.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2019 predstaviti će se i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

“Transparentno tržište za svaku industriju, pa i za marketinške komunikacije, osnov je za zdravu i fer konkurenciju, ali i poslovnu budućnost svih sudionika. Transparentnost nije preduvjet, već osnova svakog dobrog poslovnog odnosa. Ona podrazumjeva jasnu, otvorenu i direktnu komunikaciju o činjenicama koje su relevantne za sve strane. Jedino na ovaj način možemo uvidjeti te procijeniti prednosti i nedostatke, donesemo ispravne odluke koje će nam omogućiti rast i razvoj. A ako zaista želimo bolje tržišne uvjete, potrebno je i da se potrudimo- na nivou struke, kompanije, agencije, ali i kao pojedinci“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža, koji je organizator foruma IZAZOV 2019.
Link za prijave IZAZOV 2019: www.izazovforum.rs
Forum IZAZOV 2019 podržale su agencije Ovation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group, Smart+ Research, Reprodukcija, Info Media Group, Propix, kao i kompanije Vip Mobile i Marbo Product.

You must be logged in to post a comment Login