Izabrana najbolja liječnica u HNŽ za 2019/2020

Izabran najbolji liječnika obiteljske/porodične medicine u HNŽ/K za 2019/2020. godinu

U sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K u Mostaru, drugu godinu za redom, upriličena je dodjela priznanja najboljem liječniku i najboljem timu obiteljske/porodične medicine u HNŽ/K. Za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske/porodične medicine za 2019./2020. godinu proglašena je prim. mr.sci , Melidi Hasanagić, dr.med., specijalist obiteljske/porodične medicine i članice njezinog tima medicinske sestre Šahzija Slipičević i Amra Đulić.

Svečanom činu uručenja priznanja pored direktora Zavoda, Rade Bošnjaka, izabrane liječnice i njezinog tima nazočili su, u ime direktora Doma zdravlja Stari Grad Mostar Edina Kapetanovića dr. med. spec. por. med, šefica Službe za porodičnu i opću medicinu Selma Burić – Vejzović, dr. med. spec. por. med, pomoćnik direktora ZZO – a, Zoran Kazazić, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo, Marija Buhač, samostalni stručni suradnik za zdravstvo, Velimir Novak, voditeljica službe za bolničku zdravstvenu zaštiti, mr.sc. Ana Vidačak, dr.med.spec.fizikalne medicine i rehabilitacije te rukovoditelj Ureda direktora, Goran Bevanda.
Direktor Zavoda, Rade Bošnjak, pozdravio je sve nazočne i predstavnicima Doma zdravlja Stari Grad Mostar zaželio dobrodošlicu.
Marija Buhač, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo, kazala je kako ključni kriteriji po kojima je izvršen izbor najboljeg liječnika su ostvareni rezultati rada i zadovoljstvo osiguranih osoba, odnosno pacijenata. Sukladno rezultatima po QI (pokazatelji kvalitete) i KPI (ključni pokazatelji izvedbe) 10 timova s područja cijele županije/kantona postigli su najbolje rezultate. Također, putem anonimne ankete ispitano je zadovoljstvo po 100 pacijenta svakog od 10 timova s najboljim rezultatima (anketirano je ukupno 1000 osiguranika). Sublimirajući rezultate po QI, KPI i anketnim odgovorima osiguranika izabran je najbolji liječnik i najbolji tim obiteljske/porodične medicine za 2019./2020. godinu.

Rade Bošnjak, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K je prim. mr.sci , Melidu Hasanagić, dr.med. specijalistu obiteljske/porodične medicine i članice njezinog tima medicinske sestre Šahziju Slipičević i Amru Đulić proglasio najboljim liječnikom i najboljim timom obiteljske/porodične medicine za 2019./2020. godinu, te im uručio prigodno priznanje.

Također, Domu zdravlja Stari grad Mostar direktor Bošnjak uručio je novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM. Nagradu je, u ime direktora Doma zdravlja Stari Grad Mostar, preuzela šefica Službe za porodičnu i opću medicinu Selma Burić – Vejzović, dr. med. spec. por. med. Dodijeljenu nagradu od 2.000 KM Dom zdravlja Stari Grad Mostar moći će utrošiti isključivo u svrhu edukacije tima obiteljske/porodične medicine kojemu je dodijeljeno priznanje najboljeg liječnika i najboljeg tima obiteljske/porodične medicine u HNŽ/K za 2019./2020. godinu.

„ Što se tiče naših ciljeva od 2012. godine do danas radimo na jačanju i unaprjeđenju pružanja usluga zdravstvene zaštite što se posebno osjeća u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Jedan od strateških ciljeva, već godinama, je jačanje primarne zdravstvene zaštite i vjerujem kako će još dugo tako i ostati. Godine 2012. pokrenuli smo pet projekata i to: DRG, razvoj primarne zdravstvene zaštite, IZIS, sustav upravljanja kvalitetom i uvođenje sustava kontrolinga. Rezultatima koje smo do sada postigli možemo biti zadovoljni. Integrirani zdravstveni informacijski sustav (IZIS) je ključni projekt za ispunjenje svih drugih projekata i okvir za postizanje integrirane zdravstvene zaštite u našoj županiji. Također, sustav nagradnog plaćanja koji je uveo ovaj Zavod jedinstven je u F BiH, a izbor najboljeg liječnik jedna je od aktivnosti u sustavu nagradnog plaćanja. Ja vam se od srca zahvaljujem u ime osiguranika i u ime ovoga Zavoda što ste na ovome putu naši istinski partneri jer drugačije i nije moguće postići uspjeh“, kazao je direktor Bošnjak.

Prim. mr.sci , Melida Hasanagić, dr.med. specijalist obiteljske/porodične medicine, kojoj je uručeno priznanje za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske/porodične medicine, zahvalila se na uručenom priznanju u svoje ime i u ime svoga tima kazavši kako joj je drago da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite, posebice obiteljske/porodične medicine Također, dr. Hasanagić je istakla kako je ovo priznanje za nju najveće i najznačajnije priznanje koje je dobila u svom radu jer dolazi od osiguranika, kolega i Zavoda kao partnera s kojim svakodnevno surađuje.

Šefica Službe za porodičnu i opću medicinu Selma Burić – Vejzović dr. med. spec. por. med, u ime direktora Doma zdravlja Stari Grad Mostar, dr. Edina Kapetanovića i u svoje ime, zahvalila se direktoru Bošnjaku na uručenom priznanju i dodijeljenim sredstvima kazavši kako je ponosna na ustanovu iz koje dolazi i rezultate koje postiže, a ovo priznanje još je jedna potvrda da se rad i trud zaposlenika Doma zdravlja Stari Grad Mostar prepoznaje i vrednuje.

You must be logged in to post a comment Login