Emir Kusturica i TNSO na europskoj turneji

Beograd – Najbolji redatelj medju rockerima, iliti najbolji rocker medju redateljima Emir Kusturica i No Smoking Orchestra rasturaju na svojim live nastupima u Europi, a odmah da kažemo i u svijetu. Ovaj veliki band ansambl, koji koncerte započinje ruskom himnom, godišnje koncertira prosječno svaki tjedan, bilo to u Kini, Brazilu, Krimu, Mećavniku, Trebinju ili Londonu.

Ono što Kusturica radi na filmu, isto to prenosi sa svojim bandom i publici. Teatralni nastup mnogobrojnog banda, uz zadani dress code, na noge diže publiku iako ne razumiju ni riječi. E to je to. Snaga glazbe. Klavijaturista kao judo majstor, violinista kao veliki meštar, sve ima svoju funkciju.

Balkanski melos u jednostavnom dance beatu popraćen sa srpskim etno dionicama na brass sekciji – dobitna su kombinacija. Medju No Smoking Orchestrom, da se naći par virtouza – saksofonista, bubnjar…

Mnoge rock zvijezde bivše države mogu sanjati, nastupe u mjesec dana na 4 različita kontinenta, možda da izuzmemo 2 Cellos, koji produkcijski pripadaju malo Zagrebu malo Londonu.

Snaga TNSO je u world music žanru, brendu Kusturica i jakom managmentu, s kojim su se odljepili od lokalnih turneja. Odličan PR i fotografije nastupa, dodatno pokazuju znojnu atmosferu s koncerata.

PANCHO VILA

Prije 4 godine (2013. g.) na Hutovu Blatu u Čapljini Kusturica je promovirao novu majicu, (a možda i najavio snimanje filma) Pancho Villa.

 

 

 

IM

Enter.ba C 2017

Foto Zeko i TNSO C

Foto iz Čapljine Željko Milićević C

 

You must be logged in to post a comment Login