Elektroprivreda HZHB treću godinu zaredom na sajmu Energa 2014. u Tuzli

Tuzla – Već se treću godinu zaredom Elektroprivreda HZHB predstavlja na Međunarodnom sajmu energetike ENERGA u Tuzli, koji je održan od 10. do 13. lipnja 2014. I ove godine u sklopu sajma održana je i prateća međunarodna konferencija pod motom THINKING THE FUTURE-MISLITI NA BUDUĆNOST, što je na tragu opredjeljenja ka održivoj i efikasnoj energetskoj budućnosti.
Ovogodišnji sajam okupio je 28 izlagača koji predstavljaju više od 60 gospodarskih subjekta iz osam zemalja regije, te najvažnije institucije i kompanije iz BiH koje se bave eksploatiranjem i distribucijom energije, a predstavile su tehničko-tehnološke mogućnosti energetike i aktualnosti iz tog područja.
„Čast mi je i zadovoljstvo što sam već četvrtu godinu na sajmu Energa koji svake godine dobiva na važnosti i kvaliteti, i jedan je od najvažnijih skupova ovog tipa u regiji. Tu činjenicu potvrđuje i veliki broj sudionika i gostiju“ kazao je Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH na otvorenju sajma. Naglasio je kako Bosnu i Hercegovinu u sljedećem razdoblju očekuje realizacija strateških projekata u energetskom sektoru od koji će u budućnosti cjelokupno bosanskohercegovačko društvo imati višestruke koristi.
Važnu ulogu na sajmu bilo je i predstavljanje obnovljivih izvora energije i energetska efikasnost, čemu se teži zbog činjenice da se trenutačno koriste vrlo ograničeni resursi.
Svoj doprinos i ove godine dala je Elektroprivreda HZHB kroz predstavljanje na štandu, nazočnost članova Uprave na sajmu, kao i sudjelovanje na trodnevnoj međunarodnoj konferenciji kao programskom i stručnom sadržaju Međunarodnog sajma energetike Energa 2014.
Njezin je cilj okupljanje predstavnika različitih i često suprotstavljenih interesa i pogleda na koncept razvoja energetike s ciljem postizanja konsenzusa o ključnim opredjeljenjima energetskih strategija i politika. U radu konferencije aktivno su sudjelovali Nikola Krešić generalni direktor Elektroprivrede HZHB i rukovoditelj za razvoj obnovljivih izvora energije i energetsku učinkovitost Miroslav Nikolić.

You must be logged in to post a comment Login