Mostar: Brojilo prometa za novi kružni tok

Mostar – KOLONE – ČEKANJA – PRAZNINE

Mostar – Na raskrižju ulica Kralja Tvrtka i Stjepana Radića (privremeño kružno raskrižje) u Mostaru Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, postavio je opremu za analizu prometa: stacionarni senzori prometa tipa KL 300 i  kameru s pripadajućom opremom na stup rasvjete.

promet16a_radiceva_moNavedeni senzori, kroz istraživački projekt, služi za prikupljanje podataka o prometnom opterećenju, raspodjeli prometnog opterećenja, dužini kolone nakupljanja vozila, mjerenju vremenskih praznina, vremenu čekanja i ostalih ključnih parametara za kalibraciju kružnih raskrižja u BiH.

Prema glavnom projektu na predmetnoj lokaciji predviđeno je jednotračno kružno raskrižje s dodatnim trakom za desna skretanja iz smjera sjevera, u ulici Kralja Tvrtka. Kako je već izvršena rekonstrukcija nogostupa prema novoprojektiranom rješenju, a ostali radovi nisu izvedeni, pruža se jedinstvena prilika za istraživački rad na navedenoj lokaciji.

Naime, narednih dana se također očekuje otvaranje bypass-a, trake za desno skretanje iz smjera sjever (u ulici Kralja Tvrtka), uz pomoć montažne opreme a sukladno glavnom projektu kružnog raskrižja, Građevinskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

You must be logged in to post a comment Login