Besplatna obuka za posao budućnosti


Javni poziv za učešće u programu obuke u IT sektoru

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, zajedno s partnerima Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, provodi obuke za IT sektor.
Ukoliko ste mlađi od 35 godina i imate afinitet prema IT sektoru a ujedno ste voljni steći nova znanja ili proširiti već stečena te si sami stvoriti radno mjesto i osigurati budućnost kroz najbrži rastući sektor na svijetu na pravom ste mjestu. Nudimo besplatne obuke u trajanju od minimalno 3 mjeseca te izvanrednu priliku za stjecanje certifikata za:
Digital marketing specijalist
Quality Assurance tester
WordPress developer

Više informacija OVDJE https://redah.ba/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-besplatne-obuke-u-it-sektoru-drugi-ciklus/
Link za prijave forms.gle/tVtGnDQRotQjN4Cx8

Opće je poznata činjenica da je IT sektor najbrže rastući poslovni sektor kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini koji, pak, zahtijeva stalno učenje i usavršavanje, stoga su ciljna grupa ovog projekta mladi do 35 godina starosti, ponajprije prijavljeni u Službu za zapošljavanje HNK/HNŽ, koji bi kroz stručne obuke stekli nove vještine, ali i stvorili povoljnije uvjete za zapošljavanje, te smanjili nezaposlenost na području Mostara i Hercegovine. Obuke će se organizirati u ciklusima i grupama kroz teorijsku i praktičnu nastavu koja bi mladima osigurala stručna znanja iz IT sektora koji nudi brojne mogućnosti za zapošljavanje.
Segment IT industrije raste iz dana u dan te tako trenutno postoji potencijal za dodatna zapošljavanja unutar IT koja se procjenjuju na i do nekoliko hiljada novih radnih mjesta.
U samo posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini, zabilježen je porast IT industrije za 72%, što je u ukupnom bruto društvenom proizvodu učešće sa 76 miliona eura.
Prema istraživanjima koja su rađena u toku ranijih godina, u sklopu ispitivanja “analize potrebnih vještina za softversku industriju” sa prikupljenim podacima u ovoj studiji, od prosječno 926 otvorenih pozicija za IT specijaliste na godišnjem nivou, 388 ne može biti popunjeno. U većini slučajeva, kao razlog se navodi nepostojanje kandidata s odgovarajućim znanjima i vještinama te iz tog razloga je ovaj program od velikog značaja. Istodobno, pored same obuke projekt nudi mogućnost bržeg spajanja poslodavca i radnika što svakako olakšava proces, mladima osigurava radno mjesto, a poslodavcu provjerenog i učinkovitog radnika.

Rok za podnošenje prijava je 20.04.2023. u 15:00 sati.
Samo potpune prijave bit će uzete u razmatranje.
Više informacija OVDJE https://redah.ba/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-besplatne-obuke-u-it-sektoru-drugi-ciklus/
Link za prijave forms.gle/tVtGnDQRotQjN4Cx8

You must be logged in to post a comment Login