10 GODINA USPJEŠNOGA RADA HE PEĆ MLINI

Na sličan način kao i za obljetnice drugih hidroelektrana u proizvodnome sustavu JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar jučer je prigodnom svečanosti na platou ispred strojarnice HE Peć Mlini obilježeno 10 godina njezina uspješna rada.

Okupljene goste i uposlenike poduzeća najprije je srdačno pozdravio Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude.

Uputivši čestitke Upravi i uposlenicima Elektroprivrede HZHB, načelnik je istaknuo iznimnu važnost HE Peć Mlini ne samo za općinu Grude nego i šire, te je izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom između općine Grude i Elektroprivrede HZHB. Također je kazao kako se Elektroprivredu kroz njezin rad uistinu prepoznaje kao društveno odgovorno poduzeće.

U pozdravnome obraćanju generalni direktor Elektroprivrede HZHB Nikola Krešić je naglasio važnost i neke zanimljivosti vezane uz izgradnju i dosadašnji rad HE Peć Mlini. „Kao prva hidroelektrana izgrađena na prostoru bivše Jugoslavije nakon ratnih djelovanja, u svojih samo osam godina rada ukupnim prihodom dostigla je uloženo. Sa svojih 70 GWh srednje godišnje proizvodnje električne energije hidroelektrana je opravdala naša očekivanja. Osim energetskoga iskorištenja, ona je višenamjenski objekt s mogućnošću korištenja velike obradive površine za poljodjelstvo i pouzdan doprinos sustavu zaštite od poplava i razvoju turizma.

HE Peć Mlini koristi obnovljivo bogatstvo rijeke Vrljike i Grudskoga vrila i potpuno je prihvatljiva za okoliš“ kazao je direktor Krešić. „ Izgradnjom HE Peć Mlini omogućena je bolja povezanost ovoga područja s magistralnom i regionalnom cestom, a otvorena su i nova radna mjesta“, zaključio je direktor Krešić i poželio još puno uspješnih godina rada ove hidroelektrane.

U sklopu svečanosti rukovoditelj pogona HE Peć Mlini Živko Mikulić, ukratko je predstavio sadržaj brošure o hidroelektrani, tiskane uz njezin jubilej. U njoj se nalaze informacije o pripremama i izgradnji, tehničke karakteristike, opis postrojenja, uposlenicima, okolišu, turističko gospodarskom miljeu ovoga kraja, uz brojne fotografije i druge zanimljivosti.

Program svečanosti na HE Peć Mlini Grude svojim pjevačkim umijećem obogatila je ženska klapa „Drača“.

You must be logged in to post a comment Login