ŽUJA DARUJE NOVI TEREN ZA MALI NOGOMET U LJUBUŠKOM

FinaleLjubuški – Povodom deset uspješnih godina saradnje Ožujskog piva i Malonogometne lige Hercegovine, Ožujsko pivo će donirati sredstava za obnovu terena za mali nogomet u Ljubuškom, na kojem je nedavno održano finale Lige Hercegovine 2015.

 

Riječ je o terenu Centra malih sportova, a na ovaj način još više se učvršćuje prijateljstvo i veza slavne Žuje i Lige Hercegovine, a upravo Ožujsko pivo je pokrovitelj ovog najpopularnijeg i najposjećenijeg sportskog događaja u Hercegovini.

 

Podsjetimo, gledatelji su uživali u hladnoj Žuji tokom finalne utakmice odigrane u subotu 1. septembra, u kojoj je tim “Međugorja” iz Čitluka trijumfovao nad ekipom “Vidovo Polje” iz Stoca. Ovom pobjedom ekipa “Međugorja” je postala prvak Lige Hercegovine 2015. godine, a najboljim timovima uručene su i nagrade za koje se pobrinulo Ožujsko pivo.

 

Malonogometna liga Hercegovine je regionalni turnir sa preko 30 godina tradicije, na kojem se takmičilo više od 230 timova, dok je na svim sastavnim turnirima bilo je preko 200.000 gledatelja, a Ožujsko pivo će i dalje nastaviti da podržava ovu sporstku manifestaciju.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login